NATKO NAKON PADA

Natko: Najvažnije je da sam prošao bez posljedica

 AFP

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal osvojio je u petak zlatnu medalju u super G-u na Olimpijskim igrama u Vancouveru. Srebro je uzeo Amerikanac Bode Miller, a broncu njegov sunarodnjak Andrew Weibrecht.

Nastupila su i trojica hrvatskih skijaša. Ivica Kostelić zauzeo je 16. mjesto s 1.13 sekundi zaostatka za pobjednikom, Ivan Ratkić je bio 26. s 2.33 sekunde sporijim vremenom, dok je Natko Zrnčić-Dim pao, ali srećom bez posljedica.

- Zadovoljan sam, iako da sam bio malo brži, mogao sam biti još zadovoljniji. Šteta zbog bodova koji mi trebaju za poboljšanje startne pozicije u idućoj godini. Staza je bila teška i grbava, dosta trese pa je teško kontrolirati brzinu. Kažu mi da izgledam sigurno dok vozim, a meni je to teško reći jer se tako ne osjećam. Sad idem na trening i pripremiti se za nedjeljnu superkombinaciju - kazao je nakon utrke Kostelić.

- Staza je bila promjenjive vidljivosti i snijega i zato je bila teška. Pokušao sam izvesti najbolje što sam mogao i mislim da nije loše. Gledam pozitivno na superkombinaciju i nadam se da će sve biti dobro - dodao je Ratkić, dok je najmanje zadovoljan, logično, bio Zrnčić-Dim.

- U jednom trenutku sam bio malo uplašen zbog pada, ali nema posljedica i dobro se osjećam, to je najbitnije. U zavoju sam htio više investirati za bolju brzinu u nastavku trke, nagnuo sam se, poskliznuo, a zbog velike brzine nije bilo šanse da se izvučem. Do pada je vožnja bila u redu, no najvažnije je da sam dobro prošao. I dalje gledam pozitivno na sljedeće natjecanje. U subotu je trening spusta i bit će to prilika da još bolje upoznam stazu. Ako spust u nedjelju odvozim sa što manjim zaostatkom, bit će dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 23:52