SIMBOL GRADA

Najbrža cestovna utrka u Hrvatskoj trči se deseti put, dođite na Karlovački cener

Pokrenuta 2013. u samoj gradskoj jezgri Karlovca, povijesnoj Zvijezdi, ubrzo je postala jedan od simbola grada

Prizori s prošlogodišnje utrke

 Karlovački cener

Najbrža cestovna utrka na 10 km u Hrvatskoj 10. i 11. lipnja slavi jubilarno, deseto izdanje. Pokrenuta 2013. u samoj gradskoj jezgri Karlovca, povijesnoj Zvijezdi, ubrzo je postala jedan od simbola grada na četiri rijeke i zasigurno jedna od najomiljenijih utrka u Hrvatskoj i šire.

Karakterističan termin, petak večer, ravna i brza staza te izvrsna atmosfera koja je uvijek podgrijana s Karlovačkim pivom za sve trkače - sve je to pomoglo da utrka u Karlovcu zauzme svoj položaj u trkačkom kalendaru i da već nakon četiri godine dođe do 1000 sudionika. Staza 10. Heineken 0.0 Karlovačkog cenera prolazi povijesnim centrom Karlovca izgrađenim u obliku pravilne šestokrake zvijezde i nalazi se između dviju glavnih karlovačkih rijeka, Korane i Kupe.

Već na prvom izdanju Lisa Christina Stublić pobijedila je u ženskoj konkurenciji s novim hrvatskim rekordom na 10 km i pokazala koliko je Karlovački cener brz, a prije tri godine Moses Kurong iz Ugande istrčao je 28:30, što je uvjerljivo najbrži rezultat istrčan u Hrvatskoj. Manifestacija počinje u četvrtak 10. lipnja utrkom za najmlađe i popularnom Karlovačkom miljom u 18.30, utrkom na 1.579 m u čast godine osnutka Karlovca. Petak je središnji dan i osim utrke na 10 km za elitne natjecatelje i građane, u glavnom programu je i utrka štafeta. Program počinje u 19.30.

- Ne treba opisivati kakva je atmosfera kada elitni trkači ulaze u posljednji krug bodreni stotinama navijača i tisuću trkača koji tek čekaju svoj nastup i juriš na osobni rekord - rekao je direktor utrke Robert Franjković.

image

Prizori s prošlogodišnje utrke

Karlovački cener

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:16