PONOVNO PRVACI

Mladost osvojila novi naslov prvaka!

Split, 270410.Spaladium Arena.Doigravanje Prvenstva Hrvatske za odbojkasice, finale,3. utakmica izmedju Split 1700 i Rijeke.Na slici: Rijeka slavi.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

ZAGREB - Trećim trijumfom zagrebačke Mladosti protiv imenjaka iz Kaštel Lukšića u finalu doigravanja i osvajanjem novog naslova prvaka spušten je zastor na prvenstvo odbojkaša. U sjajnom ozračju u Domu odbojke, pred oko 800 gledatelja i ‘jakim’ Dinamovim izaslanstvom u svečanoj loži ( Zoran Mamić, Butina, Šimić, Bišćan, Tomečak, Lončarić...), domaćin je slavio sa 3-0 (18, 20,15). Kaštelani su ozbiljno zaprijetili samo u drugom setu, kada su početnih 1-5 pretvorili u 12-12, apotom održali “egal” do 18-18, sve ostalo bilo je “jednosmjerna ulica”.

- Ostvarili smo ono čemu smo težili i sretan sam zbog ovih sjajnih igrača. Svi su dali puni doprinos ovakvoj sezoni i moraju biti ponosni jer ovo ostaje za cijeli život. Odigrali su utakmicu s visokom razinom koncentracije, naboj je postojao, ali su ga održali pod kontrolom. Kaštelani su dobra momčad i nismo ih nikako smjeli podcijeniti - rekao je vidno iscrpljeni Rade Malević, otkrivši da je cijeli dan proveo “pod tabletama”.

Bivši reprezentativac, sada igrač-trener Ivan Rančić, “uzimao” je trofeje Zagrepčanima u dresovima Kaštelana i Varaždinaca. Sada mu je samo preostalo čestitati domaćinu na naslovu:

- Zaslužena pobjeda Mladosti u fantastičnoj atmosferi, koja je bila svojevrsni nastavak na sjajno kaštelansko ozračje u drugoj finalnoj utakmici. Možemo žaliti što nismo pobijedili u toj utakmici, finale bi bio još zanimljiviji, ali što je - tu je, već smo okrenuti novoj sezoni. Kaštelani su prepoznali vrijednost ove momčadi, namjeravamo se dodatno pojačati te biti hit i u idućoj sezoni...

Svi Malevićevi igrači odigrali su veliku utakmicu, od kapetana Žukovskog do borbenog Frane Žanića, najiskusnijeg - Željka Nojića ili mladog Kneževića koji je za nekoliko minuta na parketu također ušao u statistiku osvajača poena. Poslovično najučinkovitiji bili su Ivan Raič, Danijel Galić i Matija Sabljak.

- Kaštelani su bili dostojan suparnik i nadam se da nam ovo nije bila zadnja utakmica u ovome sastavu - izrekao je želju svih nazočnih u Domu odbojke najbolji mladostaš ove sezone - Ivan Raič.

Riječanke četvrti put zaredom državne prvakinje

I odbojkašice su igrale odlučujući dvoboj finala doigravanja. Na gostovanju u Splitu Riječanke su trećom pobjedom protiv Splita 1700 nastavile dominaciju u domaćoj konkurenciji. Za četvrti uzastopni naslov državnih prvakinja Riječanke su slavile sa 3-1 (25-22,16-25, 23-25, 22-25).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:46