VELIKAN UFC-A

MIOČIĆ STIGAO U HRVATSKU 'Zahvalan sam na ovoj divnoj domovini i na tome što sam Hrvat'

 Getty

Večeras je održana konferencija za medije povodom dolaska UFC borca i velike MMA zvijezde Stipe Miočića u posjet Hrvatskoj. Miočić je već nekoliko godina jedan od najistaknutijih teškaša u MMA svijetu kao i petoplasirani borac teške kategorije UFC-a.

- Iznimno mi je drago što ste došli u ovolikom broju. Drago mi je što sam tu, u domovini svoje obitelji. Zahvalan sam na ovoj divnoj domovini i na tome što sam porijeklom Hrvat. Ljudi, super ste! Hvala vam na potpori - kazao je Miočić.

Stipe je rođen u Ohiju, a sportom se bavi od srednje škole, posebice hrvanjem, boksom i baseballom. 2010. g. započeo je MMA karijeru, a već se 2011. pridružio redovima najveće svjetske MMA promocije – UFC-a.

Stipe je prvo ispričao kako je izgledao njegov dolazak u Hrvatsku.

- Bilo je vrlo emotivno. Kad sam izašao iz aviona nisam plakao, ali zato moj tata jest. Bilo je mrak. Brat i ja smo bili vrlo uzbuđeni zbog dolaska. Nisam spavao. Puno mi je značilo ponovno vidjeti tatu. Zaista mi je drago što sam napokon stigao ovdje - rekao je Stipe.

- Tata mi je rekao da ovdje imam obožavatelje, javljaju mi se preko društvenih mreža, vidio sam slike ekipe s mojom majicom... Super je to. Puno mi znače fanovi ovdje i njihova potpora. Oduvijek sam želio doći ovdje, ali jednostavno sam imao prenatrpan raspored. Napokon sam uhvatio vremena, nazvao tatu i brata i odlučio da idemo. I evo me!

Iako je u Hrvatskoj samo jedan dan, Stipi se domovina njegovih roditelja svidjela na prvi pogled.

- Hrvatska je mrak. Super je! Dok smo slijetali gledao sam krajolik i prekrasno je. Svidjela su mi se polja jer živim u gradu i ne vidim prirodu često. Svi su super i upoznao sam puno ljudi, a ovdje sam samo jedan dan! Malo ću putovati, razgledavati... Što god moj tata hoće. Došao sam vidjeti njega i jedino mi je do toga stalo. Želim se družiti s tatom. Evo, upravo plaće i ovo je sve vrlo emotivno za mene.

Na pitanje tko mu je bio najopasniji protivnik Stipe je morao razmisliti.

- Dobro pitanje... Svi su bili jaki i svi su dobro udarali. Struve je bio gadan. Od njega sam i izgubio. Ne sjećam se puno. Hodao sam i lelujao. Nisam imao pojma gdje sam. I čeljust me strašno boljela. Bio je dobar, bacio je dobar udarac, malo sam zateturao... Mislim da mi je jedan od najgorih protvnika bio Roy Nelson. Taj tip tako udara! Isuse Bože! Udario me u prsa, mislio sam da imam srčani udar. Sva sreća da me nije pogodio u glavu. Roy je gadan.

Stipe je također otkrio da će od sada češće dolaziti u Hrvatsku jer ima više vremena, nogomet ne prati, ali oduvijek mu je želja bila upoznati Cro Copa zbog kojeg se i počeo baviti borilačkim sportovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 23:35