LET’S GET READY TO...

Michael Buffer dolazi u Arenu! Predstavljao je Tysona Holyfielda, Lewisa, De la Hoyu...

Zagrebačkom Arenom, 10. ožujka navečer, zaorit će se legendarni poklik “Let’s get ready to rumble!” (Spremimo se za tutnjavu). Slavnim glasom i pojavom, koja je u posljednjih 30 godina postala zaštitni znak vrhunskih borilačkih spektakala, Amerikanac Michael Buffer najavit će K-1 meč Mirka Filipovića i novozelandskog majstora kick-boxinga Raya Sefa.

- Nije bilo jednostavno privoljeti Buffera na dolazak u Hrvatsku. Pomogla su mu braća Kličko, bez njih ne bih uspio - rekao je Orsat Zovko, promotor najveće borilačke priredbe koja se dosad dogodila na hrvatskom tlu.

Cijena je poslovna tajna

Sretna je okolnost da 68-godišnji Buffer vikend prije Zagreba dolazi u Düsseldorf, kako bi pred 50.000 gledatelja na Esprit Areni najavio boksački meč za svjetske naslove u teškoj kategoriji između Vladimira Klička i Francuza Jean-Marca Mormecka. Tako ga je bilo lakše nagovoriti da ostane još tjedan u Europi.

- Izuzevši braću Kličko, i svojedobno njemačkog promotora Wilfrieda Sauerlanda, nitko drugi nije uspio angažirati Buffera za europske poslove. Cijena? Ne mogu o tome govoriti, radi se o poslovnoj tajni - objasnio je Zovko, dodavši da u Areni očekuje još nekoliko uglednih gostiju iz borilačkog svijeta, poput slavnog nizozemskog borca Petera Aertsa i osnivača izvorne K-1 organizacije Kazuyoshija Ishija.

Ni Mirko Filipović, koji je u petak završio sparinge s američkim ultimate-fighterom Patom Barryjem, nije ostao hladan na vijest da će između njega i Sefa stajati podjednako slavno ime (Bufferu će pomagati i misica Jane Park Smith):

Izuzetan doživljaj

- Bufferov glas već godinama daje poseban ugođaj najvećim mečevima svijeta. Njegov dolazak u Zagreb učinit će moju borbu protiv Sefa izuzetnim doživljajem. Siguran sam da će gledatelji uživati - rekao je Filipović.

Hrvatsko-novozelan- dski obračun pratit će u izravnom prijenosu i televizijski gledatelji u 70 zemalja na svim kontinentima.

‘Pokušajte mi ukrasti taj slogan’



Nastavak rečenice glasi ...i smjesta ćete se naći suočeni s milijunskom tužbom i lijepim izgledima da izgubite spor. Buffer je zaštitio autorska prava na legendarni slogan i ne dopušta da ga bilo tko koristi u čisto komercijalne svrhe. Od 1984. godine kad ga je prvi put javno izgovorio, ‘Let’s get ready to rumble’ donio je Bufferu oko 400 milijuna dolara od autorskih prava, pa je zarada od nastupa uživo zapravo samo sitniš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 17:51