NEĆE PUT ZAGREBA

Metličić izabrao Celje, Zagrebu okrenuo leđa

‘Trakavica’ oko dolaska Petra Metličića u redove hrvatskog prvaka CO Zagreba rasplela se tako da je on izabrao slovensko Celje Pivovarna Laško
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Bivši kapetan rukometne reprezentacije Petar Metličić još nije definitivno potpisom na ugovor ‘zaključio’ gdje će nastaviti karijeru, no, gotovo je sigurno da je propala solucija dolaska u hrvatsku metropolu. Postojale su tri solucije - ostat će u matičnom Ciudad Realu, gdje još uvijek ima ugovor, doći će u redove zagrebačkog kluba ili će pak pojačati momčad slovenskog Celja PL. Da je došao u CO Zagreb, Metličić bi konačno odjenuo dres najboljeg hrvatskog kluba jer je on jedini hrvatski reprezentativac koji nikad nije igrao u Zagrebu. Kako sada stvari stoje, tako će i ostati, a on će se priključiti našem Mirku Aliloviću koji je također iz Španjolske došao u Sloveniju.

Zagreb je imao ideju - transferirati skupog Kiru Lazarova u Ciudad Real, zamijeniti ga jeftinijim Metličićem i sačuvati nešto novaca u presahloj blagajni, no nešto se izjalovilo. Vjerojatno zbog odugovlačenja u pregovorima, a Metličić više nije mogao čekati. Celje je također u financijskim problemima, no uprava je tvrdila da imaju taman toliko zaliha da se ojačaju na deficitarnoj poziciji.

Trener celjske momčadi Zvonimir Serdarušić želio bi Metličića u momčadi:

- On je na svojoj poziciji među pet najboljih na svijetu. Koji ga to trener ne bi želio u svojoj momčadi?

Klupski direktor Roman Pungartnik imao je drugačiju informaciju:

- Koliko sam ja u tijeku, Metličić je bliže Zagrebu nego u Celju. Samo to mogu reći, sve su ostalo spekulacije.

No, i to je, očito je, bila jedna u nizu kupoprodajnih smicalica s obzirom na činjenicu da će Metličić u toku nekoliko sljedećih dana potpisati za prvaka Europe iz 2004. godine.

Ideja o stvaranju zlatne vanjske linije Tonči Valčić, Ivano Balić, Petar Metličić ostala je samo to - dobra ideja.

No, bez obzira na sve, Zoran Gobac uvjeren je da će podmlađeni Zagreb igrati važnu ulogu u predstojećoj Ligi prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 19:01