PUNA ARENA PREDNOST

Lazarov: Možemo pobijediti Ciudad Real

Kiril je predvodnik optimistične struje u klubu. Oprezan, ali vrlo ambiciozan
Zagreb, 071009.Arena Zagreb.Rukometna utakmica 2.kola C skupine Lige prvaka CO Zagreb - Alingsas.Na slici: Kiril Lazarov 7, Pontus Johansson 13.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Makedonski reprezentativac Kiril Lazarov bit će protiv prvaka Europe Ciudad Reala najveća prijetnja suparničkoj obrani. On ponovno ‘lovi’ titulu najboljeg strijelca, kao i svake sezone, no:

- Iskreno, ne razmišljam o svom učinku i hoću li biti najbolji strijelac. Ni na utakmici ni ukupno. Bitna je samo momčad i ono što ona postiže.

Europskog se prvaka ipak može pobijediti?

- Damo li sve od sebe i odigramo li kako znamo, nije bitno tko je s druge strane. U Zagrebu, u punoj Areni svakog možemo dobiti.

Je li puna Arena, 16 tisuća ljudi, dodatan motiv?

- Naravno, gledao sam finale SP-a u Zagrebu, bilo je fenomenalno, a još će ljepše biti igrati pred toliko ljudi. Uvjeren sam da možemo dobiti jer imamo mirnoću, igramo disciplinirano, dobro smo posloženi i svatko zna svoju ulogu

Neće biti lako probiti jednu od najjačih obrana u klupskom rukometu...

- Uopće ne razmišljamo tko je s druge strane, samo smo mi važni. Naš je napad dovoljno jak s Balićem, Valčićem... da ih probijemo. Premda, riječ je o strašnoj momčadi. Gledali smo snimku iz prve utakmice na njihovom terenu. Vodili smo do 47. minute, a završilo je minus pet. Nismo se ni snašli, a izgubili smo utakmicu. Ni ne osjetiš, igraš super, a na kraju kao i da nisi.

Jesu li moćni vratarski par Šterbik i Hombrados noćna mora za vas i ostale zadužene za pogotke?

- Nimalo, ni tu nije važno tko je na vratima ako napad izradi čistu šansu. Tada mogu i dvojica takvih biti na crti, a zabit ću pogodak. Ako se puca isforsirano, onda se ni najslabijem vrataru ne može zabiti. Šterbik, Hombrados, Omeyer, Hvidt, Ege... puno je jakih vratara, a svakom se može zabiti.

Kiril je predvodnik optimistične struje u klubu. Oprezan, ali vrlo ambiciozan:

- Svakog možemo pobijediti, no može izgubiti i od Ciudada i drugi tjedan od Hamburga. I ništa neće biti izgubljeno. I s treće pozicije u skupini idemo dalje po pobjede i plasman na Final Four u Kölnu. Neki će reći, možda da to nije realno, no ja to želim. Želim ispisati taj dio rukometne povijesti jer je riječ o prvom Final Fouru, o spektaklu koji naš klub zaslužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 18:16