HRVATSKA HOBOTNICA

Lathoud: Alilović je samo odgodio neodgodivo

Bec, 260110. EURO 2010 u rukometu. Utakmica 2. kola polufinalne grupe 1: Hrvatska - Austrija. Na slici: Mirko Alilovic.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Bivši sjajni francuski lijevi vanjski rukometaš, Dennis Lathoud, u svojoj se kolumni za L'Equipe naklonio novim europskim prvacima napisavši da Hrvati u finalu nisu imali nikakve šanse.

"Hrvatski je golman u prvom poluvremenu samo odgodio ono što se već tada trebalo dogoditi. Jesmo li mi slabo pucali ili se on odlično postavljao? Vjerujem da uzrok lošije realizacije u napadu treba potražiti negdje između tih dviju opcija. U drugom je dijelu utakmice naša igra u napadu išla prirodno. Popravili smo kvalitetu šuta i ništa više nije bilo sporno. U trenucima nove manje krize, između 40. i 45. minute, Thierry Omeyer je obranio ono što je trebalo. To je bilo to", napisao je Lathoud.

Za perspektivu reprezentacije bivši se reprezentativac i veliki hrvatski rival iz vremena Ćavara. Smajlagića, Saračevića i Puca ne boji:

"Ova će momčad na okupu ostati do Olimpijskih igara u Londonu i dotad ne treba brinuti. Mislim da neće trebati niti nakon toga, jer Joli, Guigou, Karabatić i Abalo sve su redom igrači na tek 24-25 godina, koji pred sobom imaju još niz prekrasnih godina."

"Ova je momčad nešto posebno u francuskom sportu. Njezina je karakterna odrednica da im nikad nije dosta pobjeda, da žele pobjeđivati neprestano. Kada smo mi osvojili neku veliku titulu, znali smo se time zadovoljiti, opustiti se i potom podbaciti. S ovim momcima to nije slučaj. Gladni su i žedni pobjeda, te ih ništa na tom putu neće prekinuti. Kažem bravo i skidam im šešir, jer takav karakter imaju samo rijetki."

"Šveđani su između 1990. i 2000. godine imali veliku momčad koja je jako puno osvojila. Ova je naša reprezentacija osvojila sve, pa i više od toga. Ova je momčad nevjerojatna, ona je stratosferna."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:29