NOĆNI SLALOM

Kostelić deseti u Schladmingu, Herbstu pobjeda

Prva pobjeda Austrijanaca u 2010. godini
Ivica Kostelic of Croatia competes in the men's "Nightrace" slalom event at the FIS World Cup in Schladming on January 26, 2010. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
 AFP

ZAGREB - Umor je počeo uzimati danak - snaga je počela kopniti nakon napornih tjedana u Wengenu i Kitzbühelu, ali i takav je Ivica Kostelić završio slalom Svjetskog kupa unutar desetorice najbržih. Dobar je to rezultat, ali neuspio napad na slalomski Globus.

Pred 50 tisuća gledatelja noćni slalom na ledenoj stazi u Schladmingu završio je na desetome mjestu. Nakon prve vožnje u kojoj je bio precizan, ali sporiji nego inače, bio je jedno mjesto niže plasiran. U drugoj je više griješio, ali tek nakon posljednje izgubio veću količinu vremena.

- Teško je bilo skijati jer sam osjetio manjak snage. U prvom “laufu” jako mi se sklizalo, ali ne znam zbog čega, rezignirano je komentirao Ivica Kostelić nastup na stazi Planai.

Dalibor Šamšal peti put nije završio slalom Svjetskog kupa, a Natko Zrnčić-Dim bio je 32., za bodovima je zakasnio 35 stotinki.

Austrijanci su morali čekati skoro do kraja siječnja da bi doživjeli prvu pobjedu muškog skijanja u 2010. godini. S obzirom na njihove resurse i ulaganja, podatak je to za rubriku “vjerovali ili ne”. Reinfried Herbst je nakon dva propusta u posljednjim utrkama ostvario treću pobjedu ove sezone, a drugu u karijeri u Schladmingu. U rot-weiss-rot dio rezultata ubacio se Zurbriggen na drugom mjestu.

Desetim mjestom Ivica si je smanjio izglede za osvajanje malog Globusa. Sada su mu, uz postolja, potrebni i veliki kiksevi Herbsta i Lizerouxa, koji uoči dva posljednja slaloma imaju 103, odnosno sto bodova prednosti. U ukupnom redoslijedu Kostelić je prestigao Svindala i sada je četvrti.

Skijaška karavana danas se seli u Kranjsku Goru, gdje se od petka do nedjelje voze dva veleslaloma i jedan slalom.

Schladming, slalom:

1. Reinfried Herbst (Aut) 1:45.91

2. Silvan Zubriggen (Švi) +0.56

3. Manfred Pranger (Aut) +0.82

4. Benjamin Raich (Aut) +0.91

5. Julien Cousineau (Kan) +1.76

...

10. Ivica Kostelić (Hrv) +2.77

...

Redoslijed u slalomu:

1. Reinfried Herbst (Aut) 405

2. Julien Lizeroux (Fra) 402

3. Ivica Kostelić (Hrv) 302

...

48. Natko Zrnčić-Dim 13

...

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:

1. Benjamin Raich (Aut) 903

2. Carlo Janka (Švi) 829

3. Didier Cuche (Švi) 746

4. Ivica Kostelić (Hrv) 591

5. Aksel Lund Svindal (Nor) 587

...

28. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 194

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:48