MANUEL ŠTRLEK

'Konkurencija je strašna, ali ne idemo biti 12.'

Manuel Štrlek jedan je od mlađih igrača rukometne reprezentacije koja putuje na Euro, no ipak je jedan od najpouzdanijih
 Vedran Đulić / Cropix

ZAGREB - Štrlek je jedan od onih koji nikad nisu nastupili na nekom velikom natjecanju, ali ga većina rukometnih poznavatelja ipak doživljava kao vrlo pouzdanu kariku Červarove momčadi. Rođen 1. prosinca 1988., nakon Vorija najbolji rukometni ‘purger’, odigrao je samo osam utakmica u dresu s nacionalnim grbom.

- Koncentriram se samo na što bolji pristup, na svakom treningu, na svakoj utakmici, i ne opterećujem se godinama. Danas je reprezentacija, čini mi se, odličan spoj starijih i mlađih igrača. Mislim da se dobro nadopunjujemo, nećemo razočarati.

Na ‘potopu’ na Euru 2002. u Švedskoj, sjećamo se, svađali su se stari i mladi, rezultat je bio posljednje, 16. mjesto. Ne strahujete od toga?

- Nimalo, sada nema starih i mladih. Postoji samo skupina igrača koji su udruženi u istom cilju - postići što bolji rezultat. Svaki će dati sve od sebe. Ni u jednom trenutku nitko od mlađih nije mogao osjetiti podcjenjivački tretman. Nema ni podjele na zvijezde i one ostale.

Zajedništvo će donijeti još jedno odličje, možda i jedino koje nedostaje - euro zlato?

- O tome nisam ni razmišljao. Jasno je da bismo to voljeli, no stvarno smo koncentrirani samo na Norvešku s kojom otvaramo turnir. Pobijedimo li, u što ne sumnjam, puno se toga otvara. Dobro smo ih snimili, gledali njihove utakmice sa Slovenijom i Češkom. Jaki su, no samo o nama ovisi hoćemo li pobijediti.

Prvi put, nakon toliko godina, ne postoji imperativ rezultata, već koncentracija na olimpijski ciklus i OI u Londonu?

- Konkurencija je strašna, no ne idemo na Euro biti 12., kako je to slikovito rekao Zoran Gobac, idemo do kraja, ali utakmicu po utakmicu. Nećemo se skrivati iza pomlađivanja momčadi, naravno da je odličje naš cilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:01