ATLETSKI SKANDAL

Kondicijski trener kriv za Powellov doping

(From L) Jamaican Asafa Powell, French Christophe Lemaitre and Jamaican Usain Bolt compete in the men's 100m event of the Paris IAAF Diamond League meeting on July 16, 2010 at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris. AFP PHOTO / BORIS HORVAT
 AFP

Menadžer jamajčanskog atletičara Asafe Powella koji je mjesec dana prije svjetskog prvenstva u Moskvi pao na dopinškom testu, za cijelu aferu je optužio kondicijskog trenera Christophera Xuereba.

Menadžer Paul Doyle tvrdi kako je Xuereba osim za Powella brinuo i o Sherone Simpson koja je također bila pozitivna. Kanadski trener je Powellu i Simpson dao 20 različitih dodataka prehrani, a navodno je njihova kombinacija izazvala pozitivan nalaz na dopinškom testiranju.

"Pokušavamo otkriti što se dogodilo. Xuereba je atletičarima dao mnoštvo dodataka prehrani, no većina je uobičajena poput vitamina C, D. Još uvijek nam nije jasno koje je sredstvo krivo za nalaz jer niti jedno ne sadrži zabranjeni oxilofrin na koji je Asafa bio pozitivan," kazao je Doyle u razgovoru za New York Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 05:05