ODLAZI U WRC

Kimi Räikkönen milimetar do potpisa za Citroën

Ferrari Formula One driver Kimi Raikkonen of Finland steers his car during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack , in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov.1, 2009. (AP Photo/Luca Bruno)
 AP

Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine, Finac Kimi Räikkönen, pred potpisom je ugovora s Citroënom, i sljedeće bi godine trebao voziti u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC).

Službena stranica WRC-a tvrdi kako su ostali još samo detalji do potpisa ugovora, prema kojem bi Räikkönen treba voziti Citroënov model C4WRC u svih 13 utrka Svjetskog prvenstva sljedeće sezone.

Finčev nastup u reliju navodno će pokriti njegov osobni sponzor Red Bull koji usko surađuje i s Citroënom. A ukoliko Räikkönen doista potpiše za Citroën, kolega u francuskoj momčadi će mu biti aktualni šesterostruki svjetski prvak Sebastien Loeb. Francuz je u modelu C4 pobijedio na 26 utrka i nedavno je priznao kako mu je to najdraži natjecateljski automobil.

Räikkönenov vjerojatni prelazak u reli omogućio je izostanak dogovora s F1 momčadi McLarena u kojoj je Finac želio voziti sljedeće godine nakon što je raskinuo ugovor s Ferrarijem.

Räikkönenovo jedino iskustvo sa SP-om u reliju dogodilo se ove godine u Finskoj. Vozeći Abarth Grande Punto bio je na 15. mjestu prije nego što je završio u jarku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 21:40