POSLJEDNJA PRILIKA

Jelušić: Samo savršene vožnje daju nadu za medalju

Ženski slalom u petak (19 i 22.30 sati) jedina je šansa da i ženski dio reprezentacije osvoji medalju
Zagreb, 030109.Medvednica, Sljeme.Vip Snow Queen Trophy, Audi FIS slalomska utrka za zene. Prva utrka.Na fotografiji: Ana Jelusic hrvatska skijasica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Whistlerski olimpijski veleslalom neće imati nikakvo mjesto u biografiji Ane Jelušić. Tu vožnju treba što prije zaboraviti, naš je blagi komentar. Ana sebe, pak, nije štedjela i razumljivo je odustala od drugog laufa. Bilo bi to samo mučenje.

- Bio je to tužan veleslalom u kojem se nisam snašla u magli. Kad sam progledala, već sam se bila toliko pogubila. Još me nakon vožnje uhvatio i jaki kašalj pa smo zaključili da je besmisleno da se maltretiram uoči za mene mnogo važnijeg slaloma. Nije vrijedno toga... - komentirala je Jelušić.

Eh, slalom, to bi trebala biti druga priča. Iako je već dvije i pol godine nema na pobjedničkom postolju, Ana je svjesna da su olimpijske igre natjecanje u kojem je razlika između trećeg i četvrtog mjesta kao “nebo i zemlja”, iako nije samo medalja uspjeh.

- Gledajte, da ne očekujem rezultat ne bih bila ovdje, ali nemam pravo za velike najave. Bit olimpijskih igara je borba za medalju i zato želim odvoziti dvije savršene utrke. Ako odradim takve vožnje i uz malo sreće, imam se pravo nadati. Olimpijski slalom je jednom u četiri godine i kasnije ćeš samo žaliti ako ga ne odvezeš što bolje, ako u svakom laufu ne daš svoj maksimum - kaže.

Ana je već spomenula loše vremenske uvjete zbog kojih je u srijedu odrađena samo prva vožnja u veleslalomu. Meteorološke prilike mogle bi se poigrati i s raspletom slaloma.

- Trenutačna vremenska prognoza za petak je, na žalost, prilično loša. Nadam se i prije svega želim da u slalomu imamo bolje uvjete, da budu regularni, ali bojim se da ništa neće biti od toga. Voljela bih da nam vrijeme ide na ruku - poželjela je sebi i ostalim slalomašicama Riječanka Ana Jelušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 07:13