HEROJ SLOVENIJE

Janica: Prenesite Petri najljepše želje za što bržim oporavkom

Croatia's silver medalist Ivica Kostelic kisses his sister Janica after the men's Alpine Skiing Super Combined event at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 21, 2010. REUTERS/Leonhard Foeger (CANADA)
 Reuters

Čudesan podvig slovenske skijašice-trkačice Petre Majdič, koja je na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojila broncu u individualnom sprintu unatoč teškoj ozljedi, dirnuo je i našu Janicu Kostelić.

Majdič je, podsjetimo, na zagrijavanju za utrku pala u jarak i slomila četiri rebra, ali se svejedno odlučila natjecati u disciplini u kojoj je bila najveća favoritkinja za zlato. U nevjerojatnom je raspletu, uz ogromne bolove, uspjela doskijati do bronce, a na kraju je u cilju pala u nesvijest.

Slovenski novinari u nedjelju su navečer posjetili hrvatsku oli mpijsku delegaciju koja je slavila srebro Ivice Kostelića u alpskoj superkombinaciji. Najveća hrvatska sportašica svih vremena tom je prigodom fotoreporteru slovenskog Siola rekla:

- Prenesi Petri najljepše želje za što bržim oporavkom budući da je sama nažalost neću vidjeti jer nemam pristup Olimpijskom selu.

Janica je dodala kako se divi snazi sportašice koja se s takvom ozljedom pojavi na startu i osvoji odličje.

Slovenci pišu kako riječi hrvatske skijašice, osvajačice šest olimpijskih medalja, imaju posebnu vrijednost jer je i sama tijekom karijere imala velikih problema sa zdravljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 17:37