UOČI SUPERKOMBINACIJE

Ivica i Natko kroz sunce i mećavu kroče prema odličjima

Alpska disciplina u kojoj Hrvatska ima dva kandidata za medalju vozi se danas u 19 sati (spust) te u 22.30 (slalom)
Kranjska Gora, 310110.Skijaliste Podkoren.49. Pokal Vitranc Fis World Cup.Slalomska trka.Na fotografiji: Ivica Kostelic i Natko Zrncic Dim nakon utrke.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Bogovi vremenskih prilika i neprilika bili su na strani Jakova Faka i potrudili se da mu ne bace prepreke na putu do olimpijske besmrtnosti. O sličnim stvarima razmišljaju i hrvatski alpinci Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim koji će u utorak krenuti po medalje u superkombinaciji.

Vakuline prognoze kojima je ispratio alpince iz Zagreba više-manje se ostvaruju. Ono više odnosi se da u Whistleru uglednom pada, a ono manje da se kiša pojavljuje češće nego snijeg. A ta kiša prouzročuje glavobolje svima, a logistika koja uključuje servisere postaje skoro važnija nego ikada.

- Olimpijske igre nose veći ulog nego većina ostalih utrka i za utrku spusta kojim počinje superkombinacija pripremit ćemo nekoliko pari skija. Kada vidimo vrijeme i startni broj odlučit ćemo s kojim skijama ću na stazu - rekao je Ivica Kostelić i nastavio:

- Svaki dan primjećujemo kako se vrijeme mijenja nekoliko puta tijekom dana, i to u sekundi. Na nedjeljnom treningu promijenio sam nekoliko godišnjih doba, počeo sa suncem, završio s kišom, a u međuvremenu sam prošao i kroz mećavu.

Već smo ranije javili da će se u superkombinaciji voziti cijeli spust i rezultat vožnje koja starta u 19 sati bit će vrlo bitan u raspletu za medalje, neovisno što će slalom (počinje u 22.30) postaviti Ante Kostelić.

- Dugački ravni dio obilježava prvi dio staze. Kasnije se pokazuje da je staza dosta raznolika i na dva mjesta moram biti dobar kako ne bih izgubio nego povećao brzinu, zaključio je Ivica koji u Kanadi nema problema sa zdravljem.

- Iskoristio sam sve moguće trenutke za treniranje te mislim da sam dovoljno pripremljen. Leđa prolaze svakodnevne tretmane, a i koljeno je dobro.

Kombinacija je u Salt Lake Cityju i Torinu donijela Hrvatskoj tri olimpijska slavlja. Od 2010. godine skraćena je u superkombinaciju, ali nada ostaje ista. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim. Dva kandidata za tri medalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:30