ŽDRIJEB ZA EURO 2012.

Hrvatska u laganoj skupini na putu prema Srbiji

Kao nositeljima najteži su im potencijalni suparnici iz 2. jakosne skupine Španjolska, Island, Češka, Slovenija, Rusija, Slovačka i Makedonija
Croatia's Ivano Balic attempts to score next to France's Nikola Karabatic during their Men's European Handball Championship final match in Vienna January 31, 2010. REUTERS/Murad Sezer (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)
 Reuters

ZAGREB - Červarovi izabranici ( ako on ostane na kormilu reprezentacije) imat će laganu skupinu na putu prema Srbiji u kojoj će, nakon dva srebra, tražiti prvo europsko zlatno odličje. Kao nositeljima najteži su im potencijalni suparnici iz druge jakosne skupine Španjolska, Island, Češka, Slovenija, Rusija, Slovačka i Makedonija. Oni iz treće i četvrte jakosne skupine ne bi trebali biti prevelika prepreka.

Uz Dance, Poljake, Nijemce... koji se s Hrvatskom u nositeljskoj poziciji, naši ne mogu igrati ni s Francuzima i Srbima koji su, kao aktualni prvaci i domaćini direktni sudionici turnira.

Na Euro će se plasirati po dvije momčadi iz svake od sedam četveročlanih skupina.

Ždrijeb skupina održat će se 12. travnja u Beogradu, prvi termin odigravanja kvalifikacijskih utakmica je 27./28. listopada 2010. Završnica Eura igra se od 17. do 29. siječnja 2012. u Srbiji - u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Već se zna da će naši igrati u Vršcu izbore li nastup na EP-u.

Jedna potencijalno jaka skupina ipak se može izvući: 1. Hrvatska, 2. Španjolska, 3. Crna Gora, 4. Portugal. No, ni tu ne bi smjelo biti problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 11:47