SKANDAL ZBOG STAZE

GISPOV ODGOVOR KRITIČARIMA 'Olimpijski moto je brže, više, jače i ne treba ići ispod toga'

To je vjerojatno najkraća olimpijska staza u povijesti. Staza od 46 sekundi za muškarce?! To ne postoji, to je kao da se Formula 1 vozi 48 minuta, kaže Gips
 Drago Sopta/CROPIX

Ante Kostelić u subotu je djelovao čak i mirnije nego često u posljednje vrijeme. Iako je u njemu moralo “kuhati” zbog Ivičina posljednjeg olimpijskog nastupa i zbog činjenice da je tu posljednju vožnju postavio upravo on. Možda je pretjerano reći da je upravo Gips jučer bio najspominjanije ime oko olimpijske slalomske staze u ruskom Rosa Hutoru, ali spremni smo se kladiti da je to istina.

Njegove postavke staze izazivale su kontroverze od početka, izazvala ju je i ova i pričat će se još dugo o njoj. Dobro i loše? Dobro i loše, iako će biti više ovih drugih, uostalom, uvijek je i više onih koji izgube od onih koji nešto osvoje, a jučer je bilo jako, jako puno onih koji su se uhvatili u “Antinu zamku”...

Između dvije vožnje Ante je progovorio o Ivičinu prvom nastupu.

- Nema potrebe puno komentirati, rezultat sve govori.

Rezultat i Ivičin zaostatak od dvije sekunde za vodećim Marijem Mattom.

- Ivica je skijao u okviru svojih trenutačnih mogućnosti. Nisam ni mislio da će biti drukčije, možda samo da će imati nešto manji zaostatak, ali ne puno manji.

Vratio se unatrag, na uzroke kako ih on vidi.

- U jednom trenutku sezone su ga “uhvatila” leđa, izgubili smo tu dosta na treninzima, forma je otišla, izgubio je na eksplozivnosti i nakon toga smo se vukli dalje.

Uteg su bila i očekivanja i javnosti, ali i njihova, koja su ih vjerojatno puno više pritiskala.

- Jako ga je zdrmala kombinacija, ovo su bile njegove treće, moje četvrte Igre, svi su očekivali još jednu medalju, to ga je puno potrošilo.

Prokomentirao je Ante i prvu slalomomsku stazu olimpijskog slaloma.

- To je vjerojatno najkraća olimpijska staza u povijesti. Staza od 46 sekundi za muškarce?! To ne postoji, to je kao da se Formula 1 vozi 48 minuta.

A njegova staza je bila...

- Postavio sam 4-5 vrata više nego što ih je bilo u prvoj vožnji, nekoliko figura koje zahtijevaju razmišljanje.

Objasnio je na svoj način i zašto je postavio stazu na način na koji je to učinio.

- Olimpijski moto je “citius, altius, fortius” ili brže, više, jače i ne treba ići ispod toga, nego u skladu s time.

Očekivao je ono što se i dogodilo u drugoj vožnji. Dobro, bilo je i logično za očekivati...

- Oni na vrhu imaju preveliku prednost u odnosu na Ivicu, ali iza njih... Staza je dosta zahtjevna, mislim da će se nešto promiješati u poretku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 00:55