SPRINTERSKI RIVALI

Gay: Ne mrzim Bolta, pa družimo se već godinama

U.S. sprinter Tyson Gay, left, beats Jamaican Usain Bolt in the 100m race during the Diamond League Athletics meeting in Stockholm, Sweden, Friday, Aug. 6, 2010. (Photo/Michael Probst)
 AP

SPLIT - Tyson Gay, drugi najbrži čovjek na svijetu, produžio je svoj boravak u Hrvatskoj da bi nakon pobjede na Hanžeku stigao u Split gdje će ovog vikenda sudjelovati na Kontinentalnom kupu. Američki sprinter u Zagrebu je pobijedio na 100 metara sa rezultatom 9.91, ali na Poljudu neće nastupiti u svojoj najjačoj disciplini.

Gay nije nastupio na američkim kvalifikacijama na 100 metara tako da će trčati samo u štafeti 4x100.

- Nisam bio fizički spreman za kvalifikacije na 100 metara, ali ne žalim zbog toga. Očekujem da ćemo imati dobar nastup u štafeti.

Kako brza može biti štafeta Amerike koja je trebala nastupiti u sastavu Gay, Spearmon, Edwards i Blake.

- Žao mi je što neće biti Blakea. Morat ćemo ga nadomjestiti. Mislim da bismo se mogli približiti vremenu svjetskog rekorda (rekord 37.10 drži štafeta Jamajke sa OI u Pekingu 2008.) – najavljuje Gay. – Nadam se da će vrijeme biti toplije nego što je bilo u Zagrebu.

Gay žali što u Split nije stigao Asafa Powell, Jamajčanin koji je član reprezentacije koja drži najbolje vrijeme na 4x100.

- S njim bi to bila sjajna štafeta. Šteta da nije ovdje. Ja sam prvi put na ovakvom natjecanju i očekujem puno toga, dobar rezultat ali i zabavu. U Zagrebu sam imao lijepu podršku, a kažu mi da su u Splitu navijači još temperamentniji.

Bilo je zanimljivo čuti iz prve ruke od Gaya kakav je njegov odnos sa Usainom Boltom, najbržim čovjekom današnjice. Mrzi li Gay Bolta kao što je to Jamajčanin kazao u jednom intervjuu. – U dubini duše Gay me mrzi jer zna da me u ozbiljnoj utrci ne može pobijediti! – izjavio je Bolt.

- Ne, ne mrzim Bolta. Zajedno smo trenirali i družili se godinama, a taj odnos nije ništa drugačiji ni danas.

Gay je poručio da će pokušati od ovog izleta u Split iskoristiti što je više moguće. – Želio bih upoznati grad, izaći van, šopingirati. Kraj je sezone, opušten sam, a ovo je jedino vrijeme u godini kad imam vremena za zabavu. Vjerujem da će mi Blanka biti dobar vodič po Splitu – zaključio je Tyson Gay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:31