OLIMPIJSKI SPUST

FOTO: ZLATO U AUSTRIJU! Matthias Mayer odjurio do pobjede, Svindal i Miller bez medalje!

Natko Zrnčić-Dim je za pobjednikom zaostao više od tri i pol sekunde
 AFP

Austrijski skijaš 23-godišnji Matthias Mayer, koji nema niti jednu pobjedu u Svjetskom kupu, osvojio je danas zlatnu medalju u spustu na ZOI u Sočiju, dok je hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim završio na 29. mjestu (+3,57). Srebro je pripalo Talijanu Christofu Innerhoferu (+0,06), a bronca Norvežaninu Kjetilu Jansrudu (+0,10).

Novi olimpijski pobjednik u spustu Matthias Mayer dosad nikad nije bio niti na postolju u ovoj disciplini u utrkama Svjetskog kupa, a najbolji spustaški rezultat ostvario je prije 40 dana u Bormiju, kada je bio peti. Njegov otac, Helmut Mayer, osvojio je srebro u superveleslalomu na ZOI 1988. u Calgaryju.

Olimpijski pobjednik iz Vancouvera Švicarac Didier Defago završio je na 14. mjestu. Jedan od glavnih favorita Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je bio srebrni na prošlim ZOI, osvojio je najgoru, "drvenu medalju", budući da je bio četvrti (+0,29), dok je Amerikanac Bode Miller bio osmi (+0,52).

Natko Zrnčić-Dim je nakon utrke rekao:

- Bilo je jako teško ući među prvih 15. Dobro sam počeo, prva dva prolaza su bila dobra, ali u donjem dijelu me je snaga izdala. Hoću reći da je dosta nerealno da sam u drugom dijelu izgubio tri sekunde. Ne mogu se žaliti, dao sam sve od sebe i ovo je bio dobar trening za superkombinaciju - rekao je Natko Zrnčić-Dim.

PRIJENOS UŽIVO!

Najboljih 30 završilo je svoj nastup i sada je jasno da je Matthias Mayer novi olimpijski pobjednik u spustu. Srebrna medalja ide u Italiju kod Innerhofera, a s broncom je završio Norvežanin Jansrud. Natko Zrnčić-Dim trenutačno se nalazi na 27. mjestu.

Natko Zrnčić Dim sa tri sekunde i 57 stotinki zaostaka zauzeo je 22 mjesto!

Mayer je preživio i Aksela Lunda Svindala! Norvežanin je s 29 stotinki zaostaka na trećem mjestu...

Bode Miller je kiksao sa pola sekunde zaostatka tek je na šestom mjestu. Čovjek koji je očekivao zlato nije došao ni blizu postolja... Veliko razočaranje za Amerikanca!

Matthias Mayer sa startnim brojem 11 preuzeo je vodeće mjesto.

Amerikanac nije dugo uživao na čelnoj poziciji. Iskusni Norvežanin Kjetil Jansrud prestigao ga je za 31 stotinku.

Travis Ganong iz SAD-a je iznenadio sve i sa sedam stotinki prednosti preuzeo prvo mjesto.

Inače, sama staza je poprilično zaleđena, a probleme pravi i vjetar.

Carlo Janka je u uvjerljivom vodstvu. Švicarac ima sekundu i 78 stotinki ispred Kanađanina Hudeca.

Ivica Kostelić danas odmara, a Natko Zrnčić-Dim starta 24.

Utrka je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 06:55