PRIMANJE KOD PREDSJEDNIKA

FOTO: NAJAVA OPROŠTAJA Ivica kod Josipovića: 'Sljedeća sezona vjerojatno mi je i posljednja!'

'Samo mali broj zemalja može sudjelovati u raspodjeli medalja i zato nam je drago što smo među njima'
 Ranko Šuvar / CROPIX.

Predsjednik RH Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Hrvatskog skijaškog saveza i čestitao Ivici Kosteliću osvajanje još jedne medalje na Zimskim olimpijskim igrama.

"Ponosni smo i zahvalni za još jednu olimpijsku medalju Ivice Kostelića koji je u Sočiju osvojio svoju četvrtu srebrnu olimpijsku medalju i ukupno tri uzastopno u super kombinaciji s čime se danas ne može pohvaliti niti jedan skijaš na svijetu", rekao je predsjednik Josipović naglasivši da je Ivica time napravio istinsko sportsko čudo baš kao i njegova obitelj koja u svojim vitrinama ima deset olimpijskih medalja.

Ivica Kostelić zahvalio je predsjedniku na prijamu, ali i na tome što je nazočio svečanosti otvaranja ZOI u Sočiju kao nositelj hrvatske zastave.

"Olimpijske igre su za mene jedinstvena civilizacijska tekovina i skup na kojemu se svake četiri godine okupljaju najbolji sportaši svijeta. Meni je drago i izuzetno sam ponosan što sam moga dati svoj doprinos da se Hrvatska upisala među zemlje koje su u Sočiju osvojile olimpijsko odličje", rekao je Ivica i novinarima potvrdio da su mu Igre u Sočiju posljednje u karijeri koju, kako sada stvari stoje, planira najvjerojatnije završiti sljedeće sezone.

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić je da je Ivica Kostelić tri puta osvajao srebro u kombinaciji (Torino 2006, Vancouver 2010 i Soči 2014), a jednom u slalomu (Vancouver 2010).

"Srebrna medalja iz Sočija, bila je ujedno i 11. medalja koju su hrvatski sportaši osvojili na ZOI, a od toga je 10 vlasništvo Janice i Ivice Kostelić. Janica Kostelić je sa četiri olimpijska zlata i dva srebra ujedno i najuspješnija alpska skijašica na olimpijskim igrama, dok je jednu brončanu medalju osvojio biatlonac Jakov Fak", kazao je Glavić.

Trener i tvorac svih odličja Janice i Ivice, otac Ante Kostelić kazao je so olimpijske igre za njega posljednja oaza onog pravog sporta, ali i svijeta koji je po olimpijskoj ideji zamišljen bez sukoba i ratova.

"Olimpijske igre su skup najboljih sportaša svijeta i samo mali broj zemalja može sudjelovati u raspodjeli i zato nam je posebno drago što smo među njima mogli upisati i ime naše države Hrvatske", kazao je Ante Kostelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 02:13