REPOVI IZ SOČIJA

FIS POSLAO MAIL SKIJAŠIMA Želite li i dalje voziti po stazama poput one Ante Kostelića?

Kostelić je nakon utrke odbio razgovarati s predstavnikom skijaša Julienom Lizerouxom
 Damir Krajac / CROPIX

Prošlo je samo godinu dana, ali ništa više nije isto. Od Kranjske Gore do Kranjske Gore, Ivica Kostelić se transformirao iz pobjednika u 27. najboljeg slalomaša svijeta. Na stazi u Podkorenu stiglo je još jedno razočaranje, samo četiri osvojena boda za novu boru na Ivičinu licu.

Felix Neureuther je dočekao barem malu utjehu za olimpijski peh. Nijemac čije ime sugerira naklonost Fortune ozlijedio se uoči Sočija, i to u prometnoj nesreći pri odlasku na aerodrom.

- Bio sam u najboljoj formi u karijeri i onda proživio najteže trenutke u životu jer na Olimpijskim igrama nisam mogao dati maksimum. Ako u Lenzerheideu pobijedim Hirschera i uzmem slalomski Globus, bit će to dobra utješna nagrada - kaže Neureuther, koji ima minimalnu prednost na vrhu.

Druga vožnja olimpijskog slaloma, u kojoj je Ante Kostelić zadao vrtoglavicu velikom broju najboljih slalomaša svijeta, neće tako skoro izaći iz fokusa zanimanja javnosti.

Iako se po kuloarima priča svašta i uglavnom kritizira tatu Kostelića, službeno se nitko ne oglašava. Predstavnik skijaša Julien Lizeroux u petak nam je rekao da još nije stigao popričati s Ivicom o svemu što se događalo u Sočiju.

Pokušao je to učiniti kad je u ciljnoj areni čekao kraj druge vožnje, ali Ivica nije bio raspoložen za razgovor. Kasnije niti jedan od njih nije želio komentirati scenu koja je završila Ivičinom ljutitom gestikulacijom prema Francuzu. Inače, natjecatelji su od FIS-a elektroničkom poštom dobili anketu u kojoj se trebaju izjasniti o težini staza na kojima žele skijati.

- Mogu se kladiti kako će to završiti - komentirao je Ivica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 12:01