K-1 SPEKTAKL

Filipović lako protiv Lorena!

 Damir Krajač/CROPIX

Baš kao što se i očekivalo, Mirko Filipović trijumfalno se vratio K-1 turnirima.

Na prvom natjecanju pod okriljem obnovljene K-1 organizacije u madridskom Palacio Vistalegre (inače domu rukometaša Atletica) hrvatski majstor kick-boxinga desetak sekundi prije kraja druge runde nokautirao je španjolskog borca Lorena Javiera Jorgea.

Već u prvoj minuti meča Cro Cop je čvrstog suparnika skromne tehnike odlično pogodio svojim nekadašnjim najbojitijim oružjem, lijevim high-kickom, da bi do kraja dvoboja na Lorenovom tijelu iskušao kompletan asortiman udaraca. Španjolski borac hrabro se nosio s hrvatskom legendom kick-boxinga, ali vidjelo se već nakon prve tri minute da će biti na mukama kako bi posljednji gong dočekao na nogama.

- Izvanredan Mirkov povratak u K-1 organizaciju. Bolji scenarij nismo mogli osmisliti. U prvoj rundi Mirko je osluškivao što suparnik može i koje su m slabe točke, a onda u drugoj dionici znalački i beskompromisno iskoristio svoju snagu udarca i iskustvo - rekao je Mirkov zastupnik Orsat Zovko.

U drugoj rundi Mirko je krenuo po pobjedu i minutu prije kraja prisilio Lorena da zatraži liječničku pomoć, a zapravo samo ishodi koju sekundu predaha. Međutim, u sljedećih 30 sekundi Cro Cop je kanonadom boksačkih udaraca dvaput rušio Lorena, koji je konačno procijenio da je bolje više ni ne ustajati.

Teško je temeljem dvoboja protiv Lorena procijeniti kako Mirko kotira u svjetskoj konkurenciji, no dvije K-1 pobjede u 70-ak dana svakako hrvatskom gladijatoru daju za pravo vjerovati u uspješnu sezonu u kick-boxingu. Računamo li i Filipovićeve K-1 mečeve prije karijere u ultimate fightu, serija pobjeda zasad je došla do brojke šest (Yanagisava, Hunt, Bonjaski, Sapp, Sefo i Loren), a prema riječima Orsata Zovka sljedeća prilika za nastavak serije dogodit će se u Miamiju:

- Mirko će sigurno nastupiti u polufinalu K-1 Grand Prix turnira u listopadu u Miamiju, među 16 najboljih svjetskih boraca. Ime suparnika znat ćemo za desetak dana - rekao je Zovko.

Meč Cro Copova povratka u K-1, koji neobično intrigira ljubitelje borilačkih vještina, dolazi u nedjelju navečer. Rising Madrid, K-1 spektakl, na kojem osobitu pozornost mame Cro Cop, Rumunj Daniel Ghita i Marokanac Badr Hari, moći će se pratiti i uživo. Za što se pobrinula Nova TV, koja će kreševo u Madridu pratiti od 21.35 sati.

Madrid smo držali na vezi u subotu ujutro. Mirko Filipović je taman sišao s vage.

- Imam 107 kilograma. Vrlo sam zadovoljan. To je kilaža na kojoj sam se uvijek najbolje osjećao. Ma, sve je super. Pripreme su bile odlične, nije se pojavio baš niti jedan problemčić. Pripreme bez ozljede, to je pravo čudo - kaže Cro Cop.

Mirko Filipović je vrlo sretan što je ponovo u K-1, u koji je zagazio 1996. Imao je tada 22 godine i već je prvom borbom i pobjedom u ogledu s Francuzom Jeromeom Le Bannerom najavio veliku budućnost. Cro Cop je blistao u K-1, s kojim se oprostio nakon niza od četiri meča u kojima su redom padali Yanagisawa, Hunt, Bonjaski i gorostasni Sapp.

Atmosfera u Cro Copovu taboru je odlična. Dane do meča Mirko je kratio lakšim treninzima, odmorom i masakriranjem sparing partera Igora Mihaljevića. Srećom, u šahu!

Nedjeljna madridska večer otvara seriju turnira koji će na kraju iznjedriti najboljeg među najboljima. Cro Cop, koji se nikada nije zadovoljavao ostvarenjem sitnih ambicija, gleda upravo prema tomu, konačnom i najvišem cilju.

Cro Copov suparnik Javier Loren Jorge nije klasa, ali može biti opasan. Mirko Filipović je svjestan svih opasnosti, baš kao i realnosti.

- Španjolac je gotovo deset godina mlađi, a pred svojom će publikom biti iznimno motiviran. Nimalo ne dvojim da on očekuje da bi mogao uspjeti. No, bojim se da ga moram razočarati, to se neće dogoditi. Moram pobijediti i krenuti dalje - u polufinale, pa u finale - naglasio je Cro Cop na konferenciji za novinare.

Cro Cop je jedno vrijeme bio na pragu odluke da sklopi knjigu i završi karijeru. No, to nije učinio. Cro Cop ima 37 godina, ali karijeru nije nastavio pro forma. On silno želi pokušati otići dokraja. Ako je moguće.

Dakako, biti najbolji nije nimalo jednostavno. Konkurencija je danas jača no ikad. Mladi lavovi prijete, a Cro Cop je svima izazovan poput crvene krpe. Sve je, međutim, moguće. Jer Cro Cop je u odličnoj formi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:55