JOŠ SE NADA OLIMPIJADI

Filip Hrgović protiv Davida Hayea! Dogovoren sparing

Hrgović bi na temelju eventualne pobjede u WSB-u nad Kazahstancem Ruslanom Mirzatajevom mogao dobiti pozivnicu za OI u Londonu
British challenger David Haye celerates with the winnesr's belt after defeating Russian WBA heavyweight champion Nikolai Valuev in their WBA heavyweight boxing world champion match in the southern German city of Nuremberg on November 7, 2009. Haye claimed the WBA heavyweight title on with a shock majority decision win against Valuev over 12 rounds. TOPSHOTS AFP PHOTO DDP / TIMM SCHAMBERGER GERMANY OUT
 AFP

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović nije uspio izboriti plasman na Olimpijske igre, ali London mu je ipak suđen kao važna stanica u superteškaškoj karijeri.

Hrvatskog šampiona ne samo da 9. lipnja u britanskoj metropoli čeka finalni meč Svjetske boksačke serije protiv Kazahstanca Ruslana Mirzatajeva, već će koji tjedan prije u Londonu iskušati snagu udaraca bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Davida Hayea.

- Gazda Filipove WSB momčadi Paris Uniteda Brahim Asloum dogovorio je sparinge s Hayeom, koji se priprema za srpanjski meč protiv Chisore - izjavio je Hrgovićev trener Leonardo Pijetraj, dodavši da bi se profesionalno-amaterski sraz mogao dogoditi već sljedeći tjedan.

Istodobno, došlo je neočekivanog odustajanja Talijana Clementea Russoa od nastupa u finalu WSB-ove teške kategorije, pa će Hrgovićev suparnik biti petoplasirani na pojedinačnoj ljestvici, Kazahstanac Ruslan Mirzatajev.

- Sumnjiva mi je ta ozljeda Russoa, jer u dvije godine nije propustio niti jedan nastup, ali Mirzatajev mi više odgovara stilom. Veselim se i treninzima s Davidom Hayeom. Bit će to novo iskustvo za mene, intrigira me kako ću se nositi s profesionalnim šampionom - kaže 19-godišnji Hrgović, koji bi na temelju eventualne pobjede u WSB-u mogao dobiti pozivnicu za OI u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 01:26