OKTANSKI CIRKUS

Ferrari žestoko kritizirao FIA-u!

This handout image released by the Ferrari press office on January 28, 2010 shows Spanish Formula One driver Spanish Fernando Alonso posing with the new Ferrari F10 Formula one launched the same day at Maranello racetrack in Fiorano. AFP PHOTO / HO / FERRARI PRESS OFFICE/ ERCOLE COLOMBO
 AFP

Jedna od najuglednijih momčadi u svijetu Formule 1, Ferrari, oštro je kritizirao Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA) putem vlastite internet stranice.

Otrovne kritike putem kolumne "Horse Whisperer (Šaptač konjima)" Ferrari je odapeo prema novim momčadima u svijetu Formule 1 Camposu i USF1, a koje nisu spremne za start nove sezone koja starta 14. ožujka na Velikoj nagradi Bahraina.

Svijet Formule 1 ove sezone broji 13 momčadi, za razliku od prošle kada ih je bilo 10, a u Ferrariju smatraju da je sada već bivši predsjednik FIA-e Max Mosley na silu pogurao dolazak novih momčadi koje muče muku s financijama i nemaju preduvjete za start u sezonu, dok je potjerao "velikane" poput BMW-a i Toyote.

"Aktualna situacija u Formuli 1 ostavština je "svetog rata" koji je započeo bivši predsjednik FIA-e (Max Mosley). On je htio omogućiti ulazak malih momčadi u Formulu 1 i ovo je sada ishod, dvije momčadi šepaju na ulasku u sezonu, treću gura nevidljiva ruka, a što se tiče četvrte, nju se treba svrstati u rubriku nestalih osoba. U međuvremenu smo izgubili dva konstruktora u vidu BMW-a i Toyote, dok je kod Renaulta još samo ime jednako. Da li je sve toga bilo vrijedno?", stoji na Ferrarijevoj Internet stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 04:26