KAMO TO VODI

Ecclestone predlaže prečice na stazama Formule 1

Formula One seven times world champion Michael Schumacher of Germany drives a GP2 car during a test drive at Jerez circuit in southern Spain, January 12, 2010. Schumacher set his Formula One comeback rolling on Tuesday with a test of a GP2 development car. The 41-year-old German, returning with Mercedes after retiring as a Ferrari driver in 2006, completed 52 laps before heavy rain and gusty conditions halted the session in the afternoon. REUTERS/Malcolm Griffitths/GP2 Media/Handout (SPAIN - Tags: SPORT MOTOR RACING) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
 Reuters

Prvi čovjek Formule 1, 79-godišnji Bernie Ecclestone, predložio je uvođenje prečica na staze kako bi uveo više dramaturgije u Svjetsko F1 prvenstvo.

Ideja, o kojoj će se još raspravljati prije no što se odluči hoće li i zaživjeti u natjecanju, bila bi radikalna promjena u sportu u kojem takvo što nikada nije usvojeno.

- Momčadima sam dao nekoliko prijedloga. Zamislite samo prečicu kojom bi se svatko mogao okoristiti pet puta u utrci. To bi spriječilo situacije u kojima vozači zaglavljuju jedan iza drugoga na stazi, a svakako bi bilo dobro i za televizijske prijenose - veli Ecclestone koji vjeruje da je pred natjecateljima i publikom izvrsna sezona u kojoj će na naslov prvaka, među ostalima, ciljati Jenson Button, Lewis Hamilton, Fernando Alonso i povratnik na staze, 41-godišnji sedmerostruki prvak Michael Schumacher.

- To su četvorica svjetskih prvaka koji će krenuti u sezonu. Bit će to dobra godina i sjajna borba za naslove u poretku vozača i konstruktora - najavljuje Ecclestone sezonu koja će započeti Velikom nagradom Bahreina 14. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 23:28