FERRARI I DALJE VODI

Dominacija Red Bulla, Vettel osvojio VN Malezije!

'Bilo je jako teško i jako vruće u Maleziji. Auto je bio sjajan i hvala momčadi Red Bulla', rekao je pobjednik utrke Sebastian Vettel koji na prve dvije utrke jednostavno nije imao sreće
Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany (front R) and teammate driver Mark Webber of Australia (front L) lead the race at the start of the Malaysian F1 Grand Prix at Sepang circuit, outside Kuala Lumpur, April 4, 2010. REUTERS/Bazuki Muhammad (MALAYSIA)
 Reuters

Dominacija Red Bulla je najjednostavniji opis VN Malezije. Sebastian Vettel i Mark Webber su od starta do cilja kontrolirali utrku u Sepangu i učinili je dosadnom. Za nas gledatelje, ne za sebe. Iza Red Bulla plasirao se Nico Rosberg u Mercedesu.

Iako se na treningu Australac kockao sa gumama i po pljusku 'oprao' konkurenciju, na samom startu je Vettel sa treće pozicije na prvom zavoju bio ispred Webbera. Velika borba vodila se čitav krug, ali Nijemac je kontrolirao utrku do samog kraja. Konačno je Vettel uspio bez poteškoća završiti utrku ove sezone. Na otvaranju sezone na VN Bahreina imao je problema sa svjećicom, a na VN Austrlije je odustao zbog problema sa kočnicama.

- Na početku sam dobro startao i jedva sam uspio proći Marka. Borili smo se međusobno i imamo veliko poštovanje između sebe te smo bili brži od ostalih. Na početku je Webber bio malo brži, ali ja sam štedio gume. Bilo je vrlo je teško i jako vruće u Maleziji. Auto je bio sjajan i hvala momčadi Red Bulla – rekao je pobjednik utrke Formule 1 Sebastian Vettel, koji je bacio rukavicu ostalima i potvrdio se kao glavni kandidat za naslov svjetskog prvaka.

Debakl Ferrarija i McLarena u kvalifikacijama bio je dobar za brojne gledatelje u Kuala Lumpuru. Lewis Hamilton probijao se polako sa 20. mjesta prema vrhu. Već na startu je prestigao četiri bolida, a junačkom vožnjom stigao je do šeste pozicije iako je tijekom borbe sa Petrovim dobio samo opomenu. Naime, svjetski prvak iz 2008. godine je vijugao stazom kako bi se otresao napada Rusa i uspio je, ali je tri puta mijenjao svoju putanju na stazi. Felipe Massa i Fernando Alonso su također vodili veliku borbu, a pred sam kraj utrke Španjolac je morao odustati nakon pokušaja pretjecanja kada mu je pregorio motor.

- Duga je sezone i sve je otvoreno, ali sretan sam što sjedim na ovom mjestu – završio je Nijemac Vettel.

Prvo mjesto u konkurenciji konstruktora i dalje drži Ferrari, no McLarenova momčad smanjila je zaostatak na deset bodova (76-66), a Red Bull ih prati sa 61 bodom.

Za dva tjedna vozi se VN Kine i prema prvim prognozama očekuje nas kišna utrka.

Velika nagrada Malezije, rezultati:

1. Sebastian Vettel RBR-Renault 1:33:48.412

2. Mark Webber RBR-Renault +4.8

3. Nico Rosberg Mercedes GP +13.5

4. Robert Kubica Renault +18.5

5. Adrian Sutil Force India-Mercedes +21.0

6. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +23.4

7. Felipe Massa Ferrari +27.0

8. Jenson Button McLaren-Mercedes +37.9

9. Jaime Alguersuari STR-Ferrari +1:10.6

10. Nico Hülkenberg Williams-Cosworth +1:13.3

...

Ukupni poredak vozača:

1. Felipe Massa (Bra / Ferrari) 39 bodova

2. Fernando Alonso (Špa / Ferrari) 37

3. Sebastian Vettel (Njem / RBR-Renault) 37

4. Jenson Button (VB / McLaren-Mercedes) 35

5. Nico Rosberg (Njem / Mercedes GP) 35

...

Ukupni poredak konstruktora:

1. Ferrari 76 bodova

2. McLaren 66

3. RBR-Renault 61

4. Mercedes GP 44

5. Renault 30

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 22:18