JEDRENJE

Dobar posao u Miamiju: Pobjede za Stipanovića i klasu 470

Dvije pobjede za hrvatske jedriličare drugog dana Svjetskog kupa u Miamiju! Svi hrvatski predstavnici su odlično jedrili i napredovali u redoslijedu. Tonči Stipanović, kao i Šime Fantela i Igor Marenić zauzimaju druga mjesta!

Puno strpljenja je trebalo jedriličarima drugog dana Svjetskog kupa u Miamiju, ali hrvatskim se predstavnicima čekanje maksimalno isplatilo. Svi su izvrsno odjedrili, nitko nije ušao niže od petog mjesta, što je zaista izniman rezultat. Dugo je flota čekala na kopnu, isplovilo se tek oko 16 sati po lokalnom vremenu, samo jedan plov je održan po četiri do pet čvorova.

Prvi je ciljem prošao u Laseru Tonči Stipanović i napredovao na drugo mjesto ukupnog redoslijeda nakon tri plova i dva dana.

- Sve se od samog početka odvijalo za mene kako treba, vodio sam od starta i nisam vodstvo ni u jednom trenutku ispuštao, zaista sam bio nadmoćan. Nijedan refulčić, nijedna promjena smjera vjetra nije mi promakla i pobjeda nije bila upitna - zadovoljan je s razlogom Tonči.

Mladi Filip Jurišić također je bio odličan peti, što ga je podiglo do ukupnog 12. mjesta.

- Dobro sam sve odradio i ostvario odličan rezultat. Konkurencija je žestoka i ući peti u cilj među njima ogromna je stvar - ispričao je Filip.

Australac Tom Burton zadržao je broj jedan.

U 470 također je CRO jedro prvo presijeklo ciljnu liniju. Bili su to Šime Fantela i Igor Marenić.

- Dan smo proveli uglavnom čekajući, čekali smo na vjetar u klubu od osam ujutro. U tom jedinom plovu odlično smo startali i vozili u stranu koja se i dan prije pokazala boljom. Na prvu oznaku smo stigli prvi i držali vodstvo do cilja. Brzina i vožnja kroz polje su nam bili odlični. Vjetar je uglavnom bio konstantan, s malim oscilacijama u smjeru - rekao nam je kao i obično smireno Šime.

Ukupno su Šime i Igor drugi, bolji od njih zasad su jedino Francuzi Bouvet i Mion.

Treće mjesto zauzeo je Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, i pokazao još jednom zašto ga zovu majstorom laganog vjetra. Treći ulaz donio mu je napredak na šesto mjesto ukupno.

- Sve polako sjeda na svoje mjesto. Diskvalifikacija na startu dan prije je naplatila danak i malo lošiji start me opet koštao lošijeg obilaska prve oznake. Međutim, upornim jedrenjem do cilja sam došao do visokog trećeg mjesta tako da sam zadovoljan današnjim jedrenjem. Dug je bio dan, ušli smo u cilj zalaskom sunca - prenio je Ivan.

U Finnu je vodstvo preuzeo Britanac Giles Scott.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:54