ČEKA GA LOREN

Cro Cop uoči Madrida: Znam da su Španjolci odlični u nogometu, da vidimo kakvi su u K-1!

 Damir Krajač/CROPIX

Prije nešto više od dva mjeseca 12.000 ljudi platilo je ulaznicu za njegov dvoboj protiv Raya Sefa, a jučer je u zagrebačkoj zračnoj luci Mirka Filipovića na put u Madrid ispratio samo jedan novinar.

Zastupnik Orsat Zovko, sekundanti Kristijan Pejša i Mario Mlinarić, te sparing-partner Igor Mihaljević pošli su s Cro Copom put španjolske prijestolnice, gdje ga u nedjelju oko 22.00 čeka K-1 dvoboj protiv Španjolca Lorena Javiera Jorgea.

Samo dva sata leta

- Veselim se Španjolskoj i Madridu, ako ni zbog čeg drugog onda zato što je samo dva sata leta udaljen od Zagreba i nema vremenske razlike. Idem tamo kao prethodnica našim nogometašima. Znamo kakvi su Španjolci u nogometu, da vidimo kakvi su u K-1 - našalio se Mirko uoči svog tek sedmog dvoboja na europskom tlu, a potom nastavio u ozbiljnijem tonu:

- Suparnik je deset godina mlađi od mene, niži i lakši i kudikamo manje iskusan. Gledao sam neke njegove dvoboje, primjerice lanjski protiv Tyronea Sponga i zaključio da se radi o solidnom borcu bez previše mana. Ipak, mislim da nismo u istoj klasi i da ću pobjednički zaključiti nedjeljni meč.

Inovacije u pripremama

U pripremama za Lorena hr- vatski K-1 majstor izašao je iz izolacije vlastite dvorane i često trenirao u zagrebačkom Core Gymu, gdje su njegove sparinge s Igorom Mihaljevićem i Mladenom Brestovcem nadzirali Pejša i Mlinarić.

- Pokušao sam unijeti neke inovacije u Mirkove treninge i tako napraviti iskorak u pripremni ciklus. Nadam se da ćemo u Madridu vidjeti prve rezultate - rekao je Mario Mlinarić.

U Mirkovu taboru, dakle, nitko ne sumnja u pobjedu protiv Lorena, vjerojatno najslabijeg njegova suparnika u posljednjih pet godina.

Miami bi bio izazov

- Nisam znao da K-1 ove godine ne planira organizirati turnire u Japanu. Žao mi je zbog toga, ali bio bi izazov i naći se u polufinalnom turniru u listopadu u Miamiju - rekao je Cro Cop u zagrebačkoj zračnoj luci, jasno dajući do znanja kakve su mu ovogodišnje ambicije u obnovljenoj organizaciji kick-boxinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 20:41