LOVA IZ SNOVA

ČOVJEK OD 4300 EURA NA SAT Mercedes će Hamiltona plaćati 37 milijuna eura godišnje

Rekorder je Sebastian Vettel kojem će Ferrari u prvoj godini ugovora isplatiti 46 milijuna eura

Svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton do kraja će tjedna potpisati novi ugovor s Mercedesom, vrijedan više od 37 milijuna eura po sezoni, objavili su britanski mediji.

Hamilton je potvrdio da su pregovori u završnoj fazi i preostale su samo formalnosti prije nego će ugovor biti predstavljen javnosti.

Izdašni bonusi

- Nema razloga da ga ne zaključimo do kraja tjedna. Gotov je 99,6 posto, treba riješiti još samo neke pravne stvari - objasnio je 30-godišnjak iz Stevenagea.

Hamiltonov novi ugovor sličan je dosadašnjem, što znači da konačna zarada ovisi o broju pobjeda i činjenici hoće li osvojiti naslov prvaka ili ne.

Njegova plaća zasad neće biti najveća u Formuli 1, budući da je Sebastianu Vettelu u prvoj godini s Ferrarijem zagarantirano 46 milijuna eura. Nijemac će kasnije primati manji fiksni iznos koji će se podebljavati svakom novom pobjedom.

Fernando Alonso u McLarenu također zarađuje oko 37 milijuna eura godišnje, ali ne može računati na bonuse sve dok mu je bolid među najsporijima u Svjetskom prvenstvu.

Uoči produljenja vjernosti Mercedesu, Hamilton je još jednom komentirao događaje s Velike nagrade Malezije, gdje se Ferrari probudio nakon duge hibernacije.

‘Kreće utrkivanje’

- To nas je malo uštipnulo, pomislili smo: ‘Oh, vrijeme je za utrkivanje’. Već u sljedećoj utrci bit ćemo brži. Ferrari se previše približio, ali naporno radimo kako bismo analizirali gdje su nas ulovili i pobrinuli se da se to više ne dogodi - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:34