ZAGREB vs. BARCELONA

CO Zagreb osvećuje Cibonu i Mladost?

Zagreb i Barcelona, dva sportska velegrada, bili su odnosno još uvijek jesu u trostrukom okršaju ove sezone u europskim natjecanjima
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Bilo bi lijepo, no možda je preoptimistično za očekivati da će CO Zagreb osvetiti ‘bratske klubove’ iz hrvatske metropole - Cibonu i Mladost. Vaterpolisti Mladosti ispali su iz Europe već u natjecanju po skupinama završivši na trećem mjestu baš iza katalonskog kluba te Jadrana iz Herceg Novog. Protiv Barcelonete ‘žapci’ su remizirali u drugom kolu 9-9 kod kuće da bi u ključnoj utakmici u predzadnjem kolu na gostovanju upisali poraz 7-8.

Košarkaši Cibone, pak, protiv Regal Barcelone uopće nisu bili ‘vukovi’, bili su kao ovce pred klanje - i u Barceloni u 1. kolu i u Zagrebu u 7. kolu upisali su uvjerljive poraze (59-81 i 66-80). Ciboni ti porazi nisu bili kobni, prošla je u Top-16, no svakako nisu bili ugodni.

Rukometni Zagreb trebao bi napraviti čudo i bar malo popraviti ovosezonski skor u nadmetanju hrvatske i katalonske metropole. Nažalost, Messijeva i Henryjeva nogoloptačka Barcelona sasvim je drugi svijet od onog kojeg Zagreb ima u Maksimiru. Ne bismo imali ništa protiv da Dinamo igra u četvrtfinalu Lige prvaka i da protiv Barcelone upiše dva uvjerljiva poraza. No, o tome u Zagrebu možemo samo sanjati.

Dovoljna utjeha u troboju Zagreba i Barcelone bila bi i prva povijesna pobjeda rukometnog Zagreba nad Barcelonom. Makar i s jednim pogotkom razlike za održavanje nade u uzvratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:18