NAJBRŽE SKIJE

Silvan Zurbriggen Kostelićev favorit za osvajanje velikog Kristalnog globusa

Iako i Ivica i Ante Kostelić skije ozlijeđenog olimpijskog pobjednika u spustu iz Vancouvera smatraju velikom Zurbriggenovom prednošću, Silvan tvrdi da koristi vlastite skije
 AFP

ZAGREB - U Zagreb je stigao kao drugi skijaš Svjetskog kupa , usudili bismo se reći i prvi jer vodećeg Michaela Walchhofera, zbog isključive orijentiranosti na brze discipline, rijetki doživljavaju kao ozbiljnog kandidata za ukupnu pobjedu. Silvan Zurbriggen najveće je izenenađenje Svjetskog kupa.

I sam je iznenađen

Uoči sezone nitko ga nije spominjao kao mogućeg osvajača velikog Kristalnog globusa, ali odličnim rezultatima u brzim dosciplinama, uz uvijek stabilne slalomske, progurao se ispred svih. Ivica Kostelić ga je, uoči Sljemena, proglasio najvećim favoritom “jer može pobijediti i u slalomu i u spustu”.

- Naravno da sam malo iznenađen, sezona je za sada bila odlična. Nisam mijenjao način priprema, ali je kvaliteta odrađenog posla u drugom jesenskom dijelu bila velika. Naravno, najvažnije mi je bilo da su me zaobišle ozljede - rekao je Švicarac, koji je prije tri tjedna u Val Gardeni ostvario tek drugu pobjedu u karijeri, prvu spustašku.

Budući da ga znamo kao vrsnog slalomaša i solidnog spustaša, činjenica da u četiri ovosezonska spusta ima po jedno prvo, drugo, treće i četvrto mjesto fascinira. Ivica i Ante Kostelić pobornici su teorije da, uz neosporne skijaške kvalitete, Silvanu pomažu i skije Didiera Defaga, ozlijeđenog olimpijskog pobjednika u spustu iz Vancouvera.

Skije su u garaži

- To nije istina! Koliko znam, Didierove skije stoje u njegovoj garaži. Ja moram zahvaliti svojim serviserima što sam toliko brz jer rade odličan posao sa skijama. Da naglasim - s mojim skijama!

S najboljim je hrvatskim skijašem , kaže, u odličnim odnosima još od Svjetskog prvenstva u St. Moritzu 2003., kada je Kostelić bio zlatni, a on srebrni.

- Tada smo prvi put razgovarali i ostali smo u odličnim odnosima. Zato se uvijek osjećam dobrodošlo u Zagrebu. Čak su i naši navijači prijatelji jer su nakon prošlogodišnje utrke u Wengenu zajedno slavili naše uspjehe. Ivica je sigurno jedan od favorita za Svjetski kup, uz Janku, Svindala, Raicha... Ja? Daleko je još to, a mene ipak u tom društvu nitko nije očekivao pa ću se i sam, za sada, radije držati po strani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 19:51