LAS VEGAS JE SPREMAN

ČEKA LI NAS PRAVI 'MEČ GODINE'? Canelo i Cotto u novoj bitki boksačkog rata Meksika i Portorika

Ova borba originalno se trebala održati u svibnju ove godine, ali Canelo nije imao strpljenja čekati konačni 'da' Cotta koji je tamo u siječnju bio neodlučan poput usplahirene mladenke pred oltarom
 AFP

Portorikanac Miguel Cotto (44-40-4, 33 KO.) i Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez (47-45-1-1, 32 KO.) pred finiširanjem su dogovora o meču za WBC titulu u srednjoj kategoriji, koju trenutno drži Cotto.

34-godišnji Cotto je najbolji portorikanski boksač i prvi u povijesti otočke države bogate boksačkom tradicijom koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u četiri težinske kategorije. 25-godišnji Canelo je pak zvijezda u usponu, čija popularnost među fanovima se može mjeriti s onom Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaa. Meksikanac je bio WBC svjetski prvak u polusrednjoj kategoriji prije nego je titulu 2013. godine izgubio upravo od Mayweathera, u meču koji je svojedobno srušio mnoge rekorde kad je u pitanju zarada (svi su opet porušeni ove godine u ogledu Mayweather-Pacquiao).

Sudeći po informacijama koje je u javnost iznio ugledni novinar ESPN-a Dan Rafael, Cotto i Canelo borit će 21. studenog u lasvegaškom Mandalay Bay centru. Ovaj meč biti će bez sumnje najveći u drugoj polovici borbama bogate godine te, za razliku od stručne, ali većini navijača dosadne lekcije koju je Mayweather održao Pacquiau, obećava pravi vatromet.

Obojica boksača poznata su po agresivnom stilu borbe, što se pogotovo odnosi na Canela koji je u svojem posljednjem meču Jamesa Kirklanda opalio desnim krošeom koji konkurira za nokaut godine. Osim atraktivnih stilova, čeka nas i novi nastavak boksačkog rata između Meksika i Portorika, dvije latinoameričke nacije kod kojih se ne zna imaju li luđe i strastvenije navijače ili boksače.

Meč će vrlo vjerojatno pokrivati TV kuća HBO, a može se očekivati i paprena cijena za 'pay-per-view' prijenos. Inače, ova borba originalno se trebala održati u svibnju ove godine, ali Canelo nije imao strpljenja čekati konačni 'da' Cotta koji je tamo u siječnju bio neodlučan poput usplahirene mladenke pred oltarom. Nadajmo se da sada neće previše čekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 14:55