NIJE JOŠ SPREMAN

Bode Miller se vraća tek u Sjevernoj Americi

Miller je pobjednik Svjetskog kupa iz 2005. i 2008. godine. Osvojio je dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama
 Reuters

Američki skijaš Bode Miller objavio je prije mjesec dana da još uvijek ne ide u mirovinu, ali na njegov povratak Svjetskom kupu još ćemo malo pričekati.

Miller (32) neće nastupiti u uvodnoj utrci sezone, nedjeljnom veleslalomu u Söldenu, ali neće ga biti ni na startnoj listi slaloma u finskom Leviju, 15. studenoga. Utrkama bi se trebao vratiti tek kada Svjetski kup stigne u Sjevernu Ameriku, a prva će prilika biti spust u kanadskom Lake Louiseu, 28. studenoga.

- Najvažnije je da se dobro pripremim. Posljednji sam put natjecateljski skijao u veljači, nakon toga nisam bio posvećen treninzima, tako da sada moram nadoknaditi zaostatak. Vjerujem da će mi uspjeti. S druge strane, odmor mi je koristio jer sam sanirao ozljede gležnja i koljena - izjavio je Miller u razgovoru s novinarima u Söldenu gdje je došao pogledati konkurenciju.

Miller, koji se u međuvremenu bacio i u proizvodnju vina, neočekivano je prekinuo prošlu sezonu u veljači nakon Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu. Ostala je dvojba hoće li se uopće vratiti skijanju, ali očito se još uvijek nije zasitio sporta, a nakon što je u posljednje vrijeme trenirao s vlastitom ekipom, u novoj se sezoni odlučio vratiti i u američku reprezentaciju.

Miller je pobjednik Svjetskog kupa iz 2005. i 2008. godine. Osvojio je dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 06:49