RASPRODANE ULAZNICE

Blanka uoči Hanžeka: Stigao je i moj tjedan iz snova

Hanžek počinje muškim diskom u 17 sati, a najuzbudljivije discipline - ženski disk i vis, muških 100 metara i kugla - na rasporedu su između 20 i 22 sata
 Paun Paunović / Cropix

ZAGREB - Impresivno je izgledala promenada šampiona kojom su se organizatori 60. Hanžeka ponosno šepurili u najavi današnjeg mitinga na Mladosti. Da će Zagreb World Challenge izgledati impresivno, jasno nam je već nekoliko tjedana. Međutim, kada se u istoj prostoriji okupe atletičarke i atletičari kojima nije potrebno brojiti medalje s velikih natjecanja - jer imaju gotovo sve - postaje vidljivo kakvom ćemo festivalu izvrsnosti danas prisustvovati u Zagrebu.

‘Ne nedostaje me Chaunté’

Na sreću hrvatskog sporta, u plejadi velikih imena ( Lolo Jones, Dwight Phillips, Christian Cantwell...) počasno mjesto zauzimaju dvije hrvatske atletske primadone. Blanka Vlašić i Sandra Perković nestrpljivo su čekale svoj red da najave prvi čin spektakularnog atletskog tjedna u Hrvatskoj. Hanžek obje izdvajaju kao poseban doživljaj i gušt koji dobro dođe na kraju naporne sezone.

- Za ovaj su miting vezani gotovo svi moji iskoraci u karijeri. Kada pričamo o centimetrima, očito je da nisam na razini od prošle godine pa se tih 208 čini jako visoko. Fizički ove sezone možda nisam napravila iskorak, ali pobjede dokazuju da sam psihički bila jako snažna - opisala je najbolja svjetska visašica.

Proteklih smo je godina tako titulirali bez razmišljanja o konkurenciji koja je bila miljama (centimetrima) daleko. Ove ju je sezone opravdala s tri velika naslova (svjetsko dvoransko i europsko zlato te pobjeda u Dijamantnoj ligi), ali dva najbolja rezultata sezone u vlasništvu su Chaunté Lowe. Hoće li joj Amerikanka, koja je zbog ozljede zaključila sezonu, nedostajati na Mladosti?

Sandra: Bolje od očekivanja

- Neće! Bilo mi je dosta stresova ove sezone i borbe s njom kroz Dijamantnu ligu. Ne treba mi netko tko će me pogurnuti jer bih, da skačem i sama, pred domaćim navijačima uvijek bila motivirana. Ovo je moj tjedan iz snova koji će završiti ostvarenjem davne želje, skakanjem na Poljudu, i znam da će me to jako psihički potrošiti - zaključila je Blanka.

Sandra na Mladost dolazi s osobnim rekordom starim pet dana. Zasad je 67 metara granica koja ostaje začarana, ali sedam centimetara nije nepremostiva prepreka.

- Sezona je bila bolja čak i od očekivanja Trendže (trener Ivan Ivančić, nap. a.) i mene. Nije mi tih 67 metara neka velika ‘fora’ jer nijanse odlučuju o tih nekoliko centimetara. Na Mladosti je uvijek dobra atmosfera, a to je jedan od važnih preduvjeta za novi rekord - najavila je Sandra Perković kojoj je zvjezdani status potvrđen “prime-time” terminom.

Disk počinje u 20.05, a vis u 20.30 sati. Hrvatice kao šlag na tortu parade najvećih zvijezda današnjice. Zvuči predobro, a k tome je i istinito.

Rasprodane sve ulaznice za Hanžek!

Sve ulaznica za atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2010 su rasprodane.

Svi oni koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice neka se ne upućuju prema Športskom parku Mladost jer nikakve dodatne ulaznice neće biti puštene u prodaju

One koji su uspjeli nabaviti ovaj dragocjeni papirić molimo da se prema Športskom parku Mladost upute na vrijeme jer zbog Europskog vaterpolskog prvenstva vrijedi posebna prometna regulacija. Savjetujemo korištenje javnog gradskog prijevoza, a one koji se zapute vlastitim automobilima da krenu na vrijeme kako bi u okolnim ulicama pronašli parkirališno mjesto.

Miting počinje već u 17 sati.

Vremenska prognoza za srijedu je bez kiše, ali u večernjim satima očekuje se malo hladnije vrijeme te je naša preporuka da se posjetitelji mitinga toplije obuku.

Satnica Hanžeka

17.00 Kladivo (M)

18.35 Disk (M)

19.55 Skok u dalj (M)

20.10 400 m prepone (Ž)

20.05 Disk (Ž)

20.25 400 m prepone (M)

20.30 Skok u vis (Ž)

20.35 800 m (Ž)

20.45 800 m (M)

21.00 100 m prepone (Ž)

21.00 Kugla (M)

21.15 110 m prepone (M)

21.15 Troskok (Ž)

21.25 200 m (Ž)

21.40 100 m - “B” (M)

21.50 100 m - “A” (M)

22.00 400 m (Ž)

22.08 400 m (M)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:01