UOČI EP-a U BARCELONI

Blanka: Neću obećati ništa, posebno ne - zlato

Uoči novog izazova, EP-a u Barceloni, najbolja hrvatska sportašica priznala ‘ranjivost’
Zagreb, 310809.Atletski stadion Mladost.IAAF Grand Prix 2009 Zagreb.Na fotografiji: Blanka vlasic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

SPLIT - Blanka Vlašić priznaje da se nalazi u specifičnom emotivnom raspoloženju uoči Europskog prvenstva u atletici koje će se održati od 30. srpnja do 1. kolovoza u Barceloni.

- Moram priznati da odlazim ranjiva na ovo veliko natjecanje. Osjećam da svaka godina ne može biti idealna i zbog toga su mi se javljali nekakvih strahovi, ali sam na kraju mirna i spokojna. Fizički nisam tako jaka kao lani, nisam najbolja dosad - kaže Blanka Vlašić koja je druženje s novinarima uoči odlaska u Barcelonu željela napraviti na jedna drugačiji, prisniji način. Zato je i otvoreno progovorila o očekivanjima i o svom trenutačnom raspoloženju.

Nedostaje medalja s EP-a

- Nemam posebno opterećenje zbog ovog natjecanja. Iako mi nedostaje medalja s EP-a nisam zbog toga pod presingom. Dat ću sve od sebe da pobijedim, da osvojim medalju, ali ovo natjecanje doživljavam kao još jednu usputnu stanicu u karijeri. Nije to ništa presudno.

Stvar je u tome da Blanka nije dosegnula vrhunac forme, nije joj na ruku išao termin natjecanja koji je nešto raniji nego prošlih godina.

- Za 20 dana možda ću bit ka avion, ali u ovom trenutku nisam još u najboljoj formi.

Bilo je pomalo iznenađujuće čuti od Blanka ovakvu najavu jer dosadašnji dio sezone pokazao je da ju je i dalje teško pobijediti. Upisala je sve četiri pobjeda na mitinzima Dijamante lige (Doha, Oslo, Rim, Pariz), a gubila je u Ostravi i Barceloni.

Najbolje skokove u ovoj sezoni ima Amerikanka Chaunte Howard-Lowe (204 i 205 cm), a Vlašić drži da njezina dosadašnja forma ne nudi alarmantnu situaciju, ali ipak dodaje:

Svaka pobjeda - mučenje

- Osjećam da mi nešto fali i da još nisam ona prava! Svaka pobjeda mi je teško mučenje, ali na neki način guštam u tome jer kako god je lijepo pobjeđivati s deset centimetara viška, tako je uzbudljivo za malo biti bolji od drugih. Zbog toga prije Barcelone ništa neću obećavati, a najmanje zlatnu medalju. Čini mi se kao da nemam što izgubiti - zaključila je Blanka Vlašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:57