IZBOR SPORTSKIH NOVOSTI

Blanka i Ivica proglašeni sportašima godine

 Ronald Goršić / Cropix

Sportske novosti po 59. su puta izabrale najbolje sportaše Hrvatske! Nakon uvodnog govora glavnog urednika SN-a Roberta Šole, na pozornicu je stupila jedna od najboljih hrvatskih sportašica u posljednjih 20-ak godina Tamara Boroš kako bi proglasila najbolju ekipu godine.

Po prvi puta tu je titulu zaslužio Ženski košarkaški klub Gospić Croatia osiguranje i to zbog osvajanja trostruke krune (IWBL Međunarodne ženske košarkaške lige, Kupa Ružica Meglaj Rimac i prvenstva Hrvatske).

Potom je na red došla možda i najneizvjesnija kategorija - najbolja momčad godine. Laureati su postali hrvatski vaterpolisti koji su zlatom na Europskom prvenstvu 'začinili' sjajnu godinu hrvatskog momčadskog sporta.

- Zahvaljujem se na izboru. Pobjednika su odredili novinari diljem zemlje i zato ova nagrada ima vjerodostojnost te potvrđuje našu kvalitetu - izjavio je izbornik Ratko Rudić.

Nagradu 'Fair-playja' dobili su odbojkaši Mladosti koji devet mjeseci nisu primili plaće ni stipendije, no to ih nije omelo u profesionalnom pristupu radu.

Najbolji sportašem Hrvatske proglašen je naš najbolji skijaš Ivica Kostelić koji je ove godine osvojio dvije olimpijske medalje u Vancouveru (superkombinacija i slalom).

- Godina je bila dobra, ostvarili smo ono što smo planirali. Međutim, moram priznati kako je sve teže održavati ovakvu razinu rezultata - rekao je Ivica i dodao kako je polovično zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone.

U konkurenciji sportašica očekivano je slavila Blanka Vlašić i to po peti puta . Najbolja hrvatska atletičarka osvojila je ove sezone zlata na Europskom prvenstvu te dvoranskom Svjetskom prvenstvu, Dijamantnu ligu, a u izboru IAAF-a proglašena je najboljom atletičarkom svijeta u 2010. godini.

59. IZBOR SPORTSKIH NOVOSTI

EKIPA GODINE

ŽKK Gospić Croatia osiguranje

MOMČAD GODINE

Hrvatska vaterpolska reprezentacija

SPORTAŠ GODINE

Ivica Kostelić

SPORTAŠICA GODINE

Blanka Vlašić

NAGRADA 'FAIR-PLAY'

HAOK Mladost

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 22:26