SINIŠA ERGOTIĆ

'Bandić i Kerum su najveći prijatelji hrvatske atletike'

Bila bi ogromna šteta da se dolazak brojnih olimpijskih i svjetskih prvaka ne iskoristi za dobrobit hrvatske atletike. Pritom ne ne mislimo na već izlizane pouke o "promociji gradova i Hrvatske"
Split, 050110 .Milan Bandic, predsjednicki kandidat koji se uz Ivu Josipovica plasirao u drugi krug izbora za predsjednika RH posjetio je Split u sklopu nastavka svoje predizborne kampanje.Na slici: Milan Bandic i gradonacelnik Splita Zeljko Kerum.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska je centar svjetske atletike. Raspored je sjajan, trenutak idealan. U srijedu će se pratiti zagrebački “Hanžek”, a zatim slijedi selidba četristotinjak kilometara južnije, u Split, na vikend s Kupom kontinenata. Tjedan vrhunske svjetske atletike u Hrvatskoj!

Fešta sada i nikada više

Šezdeseto izdanje zagrebačkog mitinga imat će trkača kakvog do sada još nije imalo. Tyson Gay je najbrži čovjek svijeta ove godine, “stotku” je pretrčao za 9.78 sekundi. Split će, pak, u najboljem mogućem trenutku proživjeti simbiozu Blanke Vlašić i globalnog atletskog natjecanja: svjetska prvakinja na vrhuncu moći u rodnom gradu nastupa zajedno s elitom kraljice sportova!

Teško da će ljubitelji atletike u Hrvatskoj ikada više u kratkom vremenskom intervalu u svom dvorištu uživati u dva spektakularna događaja ovakvoga ranga.

- Hrvati će ovaj tjedan biti privilegirani u odnosu na ostale ljubitelje atletike - potvrdio je Siniša Ergotić koji je na različite načine uključen u oba događaja. Direktor je Kupa kontinenata te direktor HAS-a koji je ove godine organizator Hanžekovićeva memorijala.

- Pothvat je u ovim vremenima u Hrvatskoj organizirati ovakva natjecanja. Ne bavim se politikom, ali sa stanovišta natjecanja mogu reći da su Bandić i Kerum najveći prijatelji hrvatske atletike. Bandiću trebamo zahvaliti što ‘Hanžek’ nije izgubio sjaj, a Kerumu četiri puta više jer je pokazao razumijevanje za Kup kontinenata. Rekao sam četiri puta samo zato što se radi o većem natjecanju - objasnio je Ergotić.

Bila bi ogromna šteta da se dolazak brojnih olimpijskih i svjetskih prvaka ne iskoristi za dobrobit hrvatske atletike. Pritom ne ne mislimo na već izlizane pouke o “promociji gradova i Hrvatske”.

Pripreme u Tučepima

- Neke stvari je teško definirati, a najveća korist koju ćemo imati jest veći broj djece i mladih koji će se, siguran sam, javljati klubovima. Očekujemo da ćemo iz povećane baze izvući talente koji bi jednog dana mogli zasjati u međunarodnoj konkurenciji. Možda ne na Blankinoj ili Sandrinoj razini, ali dovoljno dobri da budu značajni dio hrvatske atletike. U Splitu je nositelj atletike ASK, koji je na drugom stadionu, a ne na Poljudu, tako da ne možemo govoriti o nasljedstvu u obliku kvalitetnijeg objekta - procijenio je Ergotić, dodavši da je na obnovu stadiona potrošeno osam milijuna kuna.

Financijsku korist imat će makarska rivijera jer će u Tučepima tijekom tjedna na svoj trošak boraviti osamdesetak članova atletske reprezentacije Amerike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:31