SPREMNI ZA EP U AUSTRIJI

Balić i Duvnjak zbog viroze propustili trening

Blaženko Lacković opet sa suigračima na pripremama u Makarskoj
 Ivo Ravlić / Cropix

ZAGREB - U taboru reprezentacije i dalje vlada odlična atmosfera, cijela ekspedicija uživa u sunčanom vremenu na jugu Hrvatske. Ugodnih +10 stupnjeva nisu baš idealna priprema za hladno vrijeme koje će ih u ponedjeljak dočekati u Grazu. Na žalost po igrače, malo im vremena ostaje za uživanje u blagodatima Mediterana - dvorana i teretana te odmor u sobama jedina su im zanimacija. Ne, nema razuzdanih tuluma u hotelu Osejava.

Na preporuku dr. Kukina jedan su trening propustili Ivano Balić i Domagoj Duvnjak. Dijagnoza: crijevna viroza. No, razloga za pretjeranu paniku nema i oni se normalnim radnim aktivnostima vraćaju po ekspresnom postupku. Izbacivanje iz stroja dvojice razigravača i ponajboljih igrača bio bi nenadoknadiv hendikep za momčad, no njih su dvojica već u toku dana osjetili poboljšanje. Kako su poručili iz liječničke službe - nema straha od širenja zaraze koja bi dramatično narušila proces priprema.

Tijekom četvrtka momčadi se priključio i Blaženko Lacković, koji će smanjenim intenzitetom nastaviti pripreme zajedno sa suigračima. Posjekotina na njegovoj ruci u dobrom je stanju i on će u Grazu biti na raspolaganju izborniku Červaru.

Momčad je tijekom cijelog dana okupirana treninzima, no ipak je pronađena rupa u rasporedu koja je iskorištena za službeno fotografiranje za promotivne potrebe Hrvatskog rukometnog saveza. Bez obzira na incident s Lackovićevom rukom, uspješno se kraju bliži pripremni ciklus s najmanjim brojem ozlijeđenih igrača. Do sada su, naime, sve posljednje pripreme za velika natjecanja protjecala u stalnim Červarovim naricanjima zbog brojnih ozljeda i zle kobi. Do početka Eura i prve utakmice u utorak protiv Norveške ne smije se ništa promijeniti, poručio je Červar kao jedinu želju do odlaska u Austriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 07:22