ERA NAKON LINA

Balić: Bilo je burno s Linom, ali on je bio gazda, a ne ja

'S Červarom je bilo zanimljivo, ali bilo je puno, puno više pozitive nego negative. Iz tog odnosa izlazimo zdraviji i pametniji i jedan i drugi'
 Drago Sopta / Cropix

Iako je odradio više od tri sata 'torture’, što Marija Tomljanovića, što Nenada Kljaića, Ivano Balić nije skidao osmijeh s lica. Što je uzrok tolike sreće?

- Što sam opet došao na Roglu, naravno - našalit će se dobro raspoložen.

To mu i nije prvo ljeto koje je proveo tako, što se potpuno kosi s govorkanjima da Balić ne voli trenirati.

- Kada bih se obazirao na sve što govore, završio bih u ludari - osvrnut će se u svom stilu, a i nastaviti tako, kroz šalu...

Balić je prošle sezone imao velika očekivanja od CO Zagreba, ali nije prošlo onako kako je mislio. Istina, i ždrijeb je tu imao svoju ulogu, jer su uz tešku skupinu, u osmini finala izvukli ni manje ni više nego Barcelonu. Ove sezone skupine je lakša, a kakva su Balićeva očekivanja?

- Mislim da smo se s ovim igračima koje smo doveli popunili kako treba, doveli smo one igrače koji su nam nedostajali u rotaciji. Mlađi su i fizički dobro spremni, brzi, a to je ono što trener hoće, da ubrzamo igru i da na tempu stvaramo rezultat. Imamo dosta pripremnih utakmica do početka Lige prvaka, nadam se da će biti bolje nego prošle sezone.

Trener Nenad Kljaić rekao je kako vjeruje da će Balić ove sezone pokazati da je najbolji na svijetu.

- Zar opet? Baš lijepo. A to onda znači da nisam?! Ha, moram onda raditi na sebi - opet malo šale prije ozbiljnog odgovora.

A što očekuje od dvije sezone koje su, po ugovoru, još pred njim? U CO Zagreb je sigurno došao s nekim ciljem.

- Naravno da sam došao s ciljem, uvijek kad dolaziš u neki ozbiljan europski klub, dolaziš s ciljem da igraš neki Final Four ili finale Lige prvaka i da probaš to osvojiti. Ja se nikad ne predajem i mislim da svaka ekipa ima svoju šansu.

Reprezentacija je na posljednjem EP igrala finale, ali kako izgleda bilo je to i posljednje natjecanje pod vodstvom Line Červara. Kako Balić komentira to što Lino više nije izbornik?

- Svatko bira svoj put, pa tako i on, i neka mu je sa srećom - kratko će Ivano na tu temu.

Kako bi on ocijenio svoje razdoblje s Linom Červarom?

- Burno - najbolje će opisati u jednoj riječi.

I sam priznaje kako je tu bilo svega.

- Bilo je zanimljivo, ali bilo je puno, puno više pozitive nego negative. Iz tog odnosa izlazimo zdraviji i pametniji i jedan i drugi.

Često se govorilo dok je Červar bio izbornik, da je Balić ustvari gazda na terenu i da sve vodi?

- Ma, kakav gazda, pa srednji je taj koji sve vodi, mora naređivati na terenu, srednji mora lajat’ i organizirati i zato se i zove srednji vanjski ili po novome sad playmaker, a to je taj koji blebeće tamo.

Mnogi su rekli, između ostalog i Igor Vori, kako sada u reprezentaciji više ništa neće biti isto. Slaže li se Ivano s tim?

- Što ja znam, to ćemo još vidjeti. Da znam što će se dogoditi u budućnosti, onda bih lijepo uplatio kladionicu, zaradio brdo para, kupio sebi otok, tamo lovio ribu i bacao kamenčiće u more.

Gušt mi je igrati u Zagrebu!

Petar Metličić trebao je stići u CO Zagreb. Još uvijek su te šanse minimalne, a dođe li, Balić bi ponovo nakon dugo vremena zaigrao s Metličićem u istom klubu. Gušt ili...

- Bilo bi lijepo, ali meni je pravi gušt igrati s mojim suigračima iz Zagreba. Da mi nije gušt, tražio bih izlaz iz Zagreba, ali meni je gušt, volim biti s mladima i volim im pokazati. Mislim da im imam dosta toga za reći, super mi je dok me slušaju i ja im samo želim pomoći da budu što bolji igrači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:12