BACIO RUKAVICU BOLTU

Asafa Powell: Moguće je trčati 9.50

Velike najave bivšeg svjetskog rekordera
Usain Bolt of Jamaica celebrates winning the men's 100 meters final during the world athletics championships at the Olympic stadium in Berlin, August 16, 2009. Bolt set a world record in the race. REUTERS/Michael Dalder (GERMANY SPORT ATHLETICS)
 MICHAEL DALDER

ZAGREB - U atletskom svijetu najbolji sprinteri sve su sličniji boksačima. Galame uoči utrke da će trčati brže nego itko drugi, jedino što ne psuju i međusobno se tuku.

Posljednji koji se u takvom svjetlu predstavlja javnosti je Asafa Powell. Bivši svjetski rekorder na 100 metara je u Singapuru poslao nekoliko poruka svom inače dobrom prijatelju, aktualnom rekorderu Usainu Boltu.

- Moj cilj je srušiti Usaina i znam da to mogu napraviti. Znam još jednu stvar, a to je da se rekord može spustiti do 9.50. Ne znam za 9.40, ali sam siguran da ćete sljedeće godine vidjeti nekoliko iznimno brzih utrka.

Powell je ove godine popravio svoj najbolji rezultat na “stotki” na 9.72, Boltov svjetski rekord je 9.58, dok je Tyson Gay u rujnu ponovio Boltov pekinški rezultat - 9.69. Rezultati sugeriraju da je Bolt i dalje “nadčovjek” kada je u pitanju sprint i teško je povjerovati da bi ga Powell mogao pobijediti, pa makar i u jednoj utrci. Osim ako Bolt neće biti vrlo, vrlo opušten u 2010. godini.

- Bolt je zbog svoje visine (196 cm, nap. p.) u prednosti u drugom dijelu utrke, ali ja sam nešto niži (190 cm, nap. p.) i mogu brže izletjeti iz startnog bloka - rekao je Powell o tome gdje i kako bi mogao nadmašiti Bolta.

Sljedeće ljeto je bez svjetskog prvenstva i olimpijskih igara te ćemo dvoboje najboljih gledati jedino u Dijamantnoj ligi. Powell će trčati svih sedam utrka na 100 metara, dok će Bolt i Gay imati isti broj nastupa, ali dio njih će biti i na 200 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:33