DVOBOJ ROCKERA

André Myhrer: Sad kad sam ga dobio, Ivicu pozivam u svoj bend!

'Što se tiče slalomskog rasporeda, mislim da bi ga morali malo bolje rasporediti. Nema previše smisla da prije Nove godine odradimo samo dvije utrke, a onda sve ostalo'
Zagreb, 060111. Sljeme.Audi FIS Svjetski skijaski kup, utrka muskog slaloma Vip Snow Queen Trophy.Na slici: pobjednik Andre Myhrer.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Sime Sokota / CROPIX

ZAGREB - Stidljivi André Myhrer postao je na Sljemenu drugi švedski kralj.

- O da, lijepo je biti kralj... - zadovoljno je uzdahnuo nakon besprijekorne druge vožnje i prve pobjede u Svjetskom kupu nakon Beaver Creeka 2006.

"Jesu li te već nazvali iz kraljevske obitelji", okretali su na šalu novinari, a Myhrer je spremno prihvatio.

- Joj, nisam. Sad ću ih nazvati, samo da ovo odradim.

Nakon što mu je čestitao na desetinku boljem vremenu, Ivica je novom sljemenskom pobjedniku u cilju rekao: 'Znao sam da ćeš dobiti.' Proročanstvo je očito utemeljio na konfiguraciji staze?

- Ne znam za ostale, ali meni je utrka bila teška. Pokušao sam se fokusirati na tehniku i očito je upalilo. Što se tiče Ivice, u Wengenu me prošle godine nadmašio, a sada sam mu vratio - podsjetio je Myhrer.

I jedan i drugi su rockeri u duši pa je publika svjedočila snježnom dvoboju talentiranih gitarista. Myhrer svira električnu gitaru u bendu "Tvĺ backar läsk" (preporučio je da ih pogledate na YouTubeu) i upravo se spremaju za nastup na SP-u u Garmischu. Možda da im "guest star" tamo bude Ivica Kostelić?

- Mogli bismo nešto smisliti...

Glazbene rasprave su ipak morale ustupiti mjesto skijaškima. Prošlu, olimpijsku godinu Myhrer je začinio s tri slalomska postolja, a ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mu mogla biti najbolja sezona u karijeri.

- Htio bih prije sportske mirovine barem jednom osvojiti Mali globus. Samopouzdanje mi je nakon ovoga poraslo, a to je u skijanju od velike pomoći. Drago mi je što sam ponovio odličnu vožnju iz Levija. Sad sam opušten i borba za ukupni slalomski trijumf mogla bi biti vrlo uzbudljiva...

Utrkama nakrcani siječanj će tu biti presudan, a profitiraju oni koji su sada istesali formu.

- Da, iako je vrhunac sezone ipak Garmisch. Što se tiče slalomskog rasporeda, mislim da bi ga morali malo bolje rasporediti. Nema previše smisla da prije Nove godine odradimo samo dvije utrke, a onda sve ostalo - smatra Myhrer.

Drago mu je što je i Harginovo 3. mjesto potvrdilo da se švedski slalomaši vraćaju u sedlo .

- Kako sada stoje stvari, mogli bismo se vratiti na razinu iz 2006/07., kad smo imali četiri pobjede. Ne sjećam se kad smo zadnji put imali dvojicu na postolju. Vjerojatno biste morali tražiti tamo negdje u Stenmarkovom dobu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 02:26