OBRAČUN U BOKSU

Alonso se sukobio sa Schumijem: Ljut je jer je bio sedmi

 AP

Nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Australije došlo je i do prvog ovogodišnjeg sukoba među vozačima. Akteri - dvojica najtrofejnijih aktivnih vozača u Formuli 1, Michael Schumacher i Fernando Alonso.

Prema pisanju Bilda, Nijemac je odmah nakon završetka kvalifikacija uzrujano došao do Alonsa i bijesno mu i uz gestikulacije nešto objašnjavao.

Sedmerostruki svjetski prvak je vjerojatno bio ljut na Španjolca jer je smatrao da ga je u posljednjem letećem krugu svojom sporom vožnjom zaustavio na putu do boljeg rezultata. Schumacher je na kraju zauzeo sedmo mjesto, dok će Alonso u nedjeljnu utrku krenuti s trećeg startnog mjesta.

- U zadnjem brzom krugu me zaustavio promet - kazao je Mercedesov vozač nakon kvalifikacija iako nije htio precizirati tko mu je smetao.

No, scena ispred Ferrarijeve garaže je dovoljno rekla. Alonso je, pak, cijeli slučaj prokomentirao riječima kojima će sigurno dodatno uzburkati vodu.

- Schumacher je ljut samo zato što je bio tek sedmi - kazao je Španjolac koji sjedi u automobilu u kojem je Nijemac postigao najveće uspjehe u karijeri, osvojivši pet od svojih sedam naslova.

Bild navodi i kako je Schumacher nakon kvalifikacija otišao do FIA-inog povjerenika utrke kojem se vjerojatno također požalio na ponašanje dvostrukog svjetskog prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 08:21