VN MALEZIJE

Aktualni svjetski prvak Hamilton starta prvi, Vettel kreće drugi

Kvalifikacijski trening Velike nagrade Malezije prekinuli su na više od pola sata oluja i snažan pljusak, no oblaci nisu spriječili Lewisa Hamiltona da i za drugu utrku sezone izbori pole position.

Baš kao i u Australiji, aktualni svjetski prvak startat će prvi, a za iznenađenje se pobrinuo Sebastian Vettel. Ferrarijev as ugurao se između Mercedesa i na treće mjesto potisnuo Nicu Rosberga. Nijemac je u „letećem krugu“ pokušao usporiti momčadskog kolegu blokiravši mu put, ali nije uspio.

- Ne sjećam se tog trenutka. Bilo nam je važno da previše ne riskiramo, jer nikome od nas nije lako voziti u ovakvim uvjetima. Srećom, prvi krug je bio jako dobar - izjavio je Hamilton, pokušavajući zadržati „mir u kući“.

Rosberg je poručio da će na startu utrke odmah napasti Vettela.

- Treća pozicija je na čistoj strani staze, to bi mi trebalo pomoći.

Iza Rosbergovih leđa smjestili su se vozači Red Bulla, Ricciardo i Kvjat, a priča dana je i 17-godišnji Max Verstappen. U svojim drugim kvalifikacijama, pilot Toro Rossa osvojio je fantastično šesto mjesto.

Fernando Alonso vratio se na stazu, iako će s obzirom na stanje u McLarenu vjerojatno poželiti još malo odmora. Od njega (18.) i Jensona Buttona (17.) lošiji su bili samo bolidi Manora.

VN Malezije, rezultati kvalifikacija: 1. L. Hamilton (Mercedes) 1:49.834, 2. S. Vettel (Ferrari) 1:49.908, 3. N. Rosberg (Mercedes) 1:50.299, 4. D. Ricciardo (Red Bull) 1:51.541, 5. D. Kvjat (Red Bull) 1:51.951, 6. M. Verstappen (Toro Rosso) 1:51.981…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:42