SUTRA PROTIV CHELSEAJA

Zlatan: 'PSG je moja zadnja šansa za osvajanje LP-a'

'Vjerujem da jednog dana kada završim karijeru neću žaliti što nisam zaigrao u engleskoj Premierligi, bez obzira na veliko poštovanje koje imam prema klubovima i igračima iz te lige'

- Moja zadnja šansa za osvajanje Lige prvaka je u PSG-u, jer u tom klubu odrađujem svoj zadnji ugovor u Europi – izjavio je švedski napadač francuskog prvaka Zlatan Ibrahimović uoči prve četvrtfinale utakmice protiv Chelseaja u srijedu u Parizu…

- Stigli smo do četvrtfinala i sada igramo protiv velikog suparnika. Budući da smo mi prilično novi u ovom natjecanju, dok Chelsea ima iskustvo od barem 10 godina, rekao bih da nemamo što izgubiti. Oni su osvojili Ligu prvaka, osvojili su Europa ligu i imaju jako dobru momčad. Bit će vrlo uzbudljivo. Smatram da je Chelsea favorit – veli Zlatan.

- Svatko je kod njih poseban na svoj način. Poput trenera, koji je osvojio sve osim Svjetskog prvenstva i Europskog prvenstva. Poznam Josea Mourinha kao trenera, velika je osoba. Rado sam pod njegovom palicom i uvijek smo imali dobar odnos.

Prošle sezone je PSG zapeo u Ligi prvaka u četvrtfinalu protiv Barcelone, koja je prošla dalje zbog većeg broja gostujućih golova.

- Velika je razlika između našeg aktualnog tima i onog od prošle sezone. Ovo nam je druga sezona, sada bolje funkcioniramo i bolje se poznamo. Imamo i nove igrače, a neki su naši igrači preuzeli više odgovornosti. Kolektivno smo sada jači. Prošle sezone nam je sve bilo novo, igrali smo više individualno, sada to bolje izgleda.

Ove sezone je veliki Šveđanin zabio 10 golova u Ligi prvaka u samo 7 nastupa….

- Iskreno govoreći, osjećam se odlično! Ovo je moja najbolja sezona, fizički i mentalno. Osjećam se vrlo moćno. Mislim da i dalje napredujem. Vrlo sam sretan što igram za klub koji želi imati jednu od najboljih europskih momčadi. Bilo je ovdje dosta promjena u zadnje dvije godine. Vidi se kako klub napreduje, na terenu i izvan terena. Sretan sam što sam dio tog projekta.

Na kraju je odbacio mogućnost za odlazak u Englesku.

- Imao sam priliku prijeći u neki od engleskih klubova dok sam bio u Milanu. Vjerujem da jednog dana kada završim karijeru neću žaliti što nisam zaigrao u engleskoj Premierligi, bez obzira na veliko poštovanje koje imam prema klubovima i igračima iz te lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 23:32