TRGOVAČKI PRESING

Židak: Roman Abramovič će za Luku Modrića ići do KRAJA!

U utorak popodne engleski novinari su igrali presing kakav svojedobno nisu igrale ni momčadi koje je trenirao pokojni Tomislav Ivić. Iz Londona su me uvjeravali da se Zdravko Mamić u Dubrovniku sastao s Romanom Abramovičem radi dogovora o transferu Luke Modrića u Chelsea. Nemoguće, uvjeravao sam ih, upravo gledam Zdravka Mamića na TV-u, na sjednici je Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

No, novinari ne vjeruju ni svojim, a kamoli tuđim očima. Provjerio sam je li Mamićev sin Mario u Dubrovniku, no dobio sam potvrdu da je prije dva sata viđen u Zagrebu. A ni stol u dubrovačkoj Nautici nije bio rezerviran na prezime Mamić. Barem ne za utorak navečer. No, nanovije vijesti kažu da je Mario Mamić u srijedu odletio u London.

Ne brinite se, gospodine Abramoviču, s Mamićem ćete se lako dogovoriti, problemi će početi kada za stol sjednu židovski trgovci iz sjevernog Londona...

Onda sam se probio do čovjeka koji sve zna. Diskretno mi je šapnuo da će Chelsea ići do kraja, kada je Luka Modrić u pitanju - nema limita. Očito to dobro znaju i trgovci s White Hart Lanea, maheri za koje je Zdravko Mamić šegrt Hlapić; oni su zacrtali da će za Modrića, Balea i Kranjčara inkasirati 100,000.000 eura . Ni centa manje! Stoga se može očekivati da će već nervozni Abramovič uskoro poslati ponudu veću od 30 milijuna eura, za koju je Harry Redknapp u utorak rekao da je “ridikulozna”.

Luka Modrić je danas, uz Cesca Fabregasa, najtraženiji vezni igrač na svijetu. Kao što je prije 20 godina bio tražen Robert Prosinečki, oko kojega su se tukli Real Madrid, Juventus, AC Milan i još mnogi. Danas, kada su nogometaši Modrićevih komponenti rijetkost, lako je doći do zaključka da bi i Real Madrid i Chelsea i Manchester United bitno bolje izgledali s njim. Luka ne treba jedino Barceloni koja ima Xavija i Iniestu.

Barceloni nije nužan ni Fabregas, ali će ga pokupiti samo da ne ode u kabinu Josea Mourinha, jer je Catalan. Tamo bi mogao postati neugodan. I zato će Barca kupiti samo Alexisa Sancheza koji bi iz momčadi mogao istisnuti Pedra.

U Chelseaju bi Luka bio najvažniji pršljen kičme momčadi ( Čech, Terry, Modrić, Falcao?) jer se može pretpostaviti da će novi trener iz Porta dovesti najpoželjnijeg centarfora. U Manchester Unitedu ta bi kičma bili De Gea, Vidić, Modrić i Rooney, dok bi pod komandom Josea Mourinha s potencijalnim pojačanjima momčad bila jednostavno briljantna, teško pobjediva i za Barcelonu. Casillas, Pepe, Modrić, C. Ronaldo, Agüero, Neymar. Pod ravnanjem Luke Modrića i Real Madrid bi se oslobodio kompleksa Barcelone jer bi u zajednici s vrhunskim svjetskim igračima i Luka bio bolji. Ne smijem niti zamisliti kakav bi to trokut bio - Modrić, Cristiano Ronaldo, Neymar. Iako je to čak i za kraljevski klub i skupo i teško izvedivo. I tko zna što o tome misli Jose Mourinho.

Na ovim meridijanima rodila su se samo dvojica igrača Modrićeve klase - Robert Prosinečki i Zvonimir Boban. Uz činjenicu da je Boban bio karakterno čvršći, s liderskim osobinama, kako na terenu tako i u svlačionici, a Robert Prosinečki tehnički bolji od Luke. Jedino nije imao “radar na leđima”, koji Luka ima i zato tako vješto izbjegava brutalne startove engleskih bekova i stopera.

U Zagrebu se oblikuje još jedan Modrić. Možete prigovarati da je to pretenciozno i presmiono i izgovoriti, ali Milan Badelj ima sve predispozicije koje treba imati moderni playmaker velike momčadi.

Ima mnoge karakteristike koje krase Luku Modrića, ima i bolji udarac od Luke, ali nema njegovu hitrinu, što će biti značajan hendikep. Ima i jednu manu: Sammira, od kojega u Maksimiru uporno i bezuspješno pokušavaju istesati novog Modrića.

Definitivno, nakon Prosinečkog i Modrića, Badelj je “treći čovjek” velikih Dinamovih momčadi. Nadamo se da će ova biti rezultatski veća nego što je bila Modrićeva, koji je nepotrebno tratio vrijeme na posudbama u Mostaru i Zaprešiću, a danas Redknapp tvrdi da je vrh svjetskog nogometa.

Koji će me trener uvjeriti da su, uz takav talent, kaljenja bila nužna. Ako je Maradona bio “gotov igrač s deset godina”, vjerojatno je Luka sve znao o nogometu sa 18! On je nogometaš koji bi bitno popravio i poboljšao i pozicije najvećih trenera Mourinha, Fergusona i Villas-Borasa. Ne u njihovim nacionalnim ligama, nego i u svjetskim relacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:35