UZVRAT NA ŠUBIĆEVCU

Zec: Hajduk nije bio dobar u derbiju, možemo uzeti Kup!

Sibenik, 091209.Stadion Subicevac.Uzvratni susret cetvrtfinala Hrvatskog kupa izmedju NK Sibenik - NK Osijek.Na fotografiji: slavlje igraca Sibenika nakon pobjede od 4 : 0, Ermin Zec sa sibenskom kapom i salom.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

U subotu je po tko zna koji put Ermin Zec dokazao visoku klasu–- na karlovačkom stadionu kretao se lako, djelovao ubitačno. Iz svakog poteza naziralo se koliko je opasan. Šibenčani su vladali situacijom s podjednako razdijeljenim teretom obveza, Zeko je svoje sveo na brzo i lukavo kretanje, kvalitetnu suradnju, nekoliko oštrih udaraca te pogodak u sudačkoj nadoknadi. Ermin Zec, poput svih Šibenčana, usredotočen je jedino na 5. svibnja!

- Živimo za drugu finalnu utakmicu Kupa. Šteta što iz Splita nismo donijeli 1:1...

Dakako da je strijelac bio Zec, iz kaznenog udarca kojim je poništio Tičinovićevo vodstvo:

- U finišu nam je presudio Ibričić. Da nije, u srijedu bismo pustili hajdukovce da napadnu pa ih kaznili u kontri. Ovako napasti moramo mi. Nije problem, to ćemo i učiniti. Ako povedemo, prisilit ćemo ih na rizik jer sa 1:0 pokal osvaja Šibenik. Rekao bih da su izgledi podjednaki zato je to Šibenikova utakmica godine, jedna od najvažnijih u povijesti!

Preksinoć su Karačićevi puleni pratili derbi Dinama i Hajduka u kafiću na Čavlekovom stadionu. Što se ocrtavalo u Maksimiru?

- Nije Hajduk igrao osobito, ništa ekstra. Međutim, solidno je posložen, taktički odgovoran i discipliniran. S Ibričićem koji zaista odskače. Neka, bit ćemo spremni. Činjenica je da nas rado podcjenjuju svi, komentirajući “nije to to”. A u finalu smo Kupa i u vrhu ligaške ljestvice, znači da “to jest to”!

Ermin pod Šubićevcem odrađuje treću sezonu. Treću i posljednju:

- Premda je ugovor do 2011., ovog ljeta idem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 12:01