IVICA KALINIĆ

'Zbog stresa sam izabrao ured umjesto klupe'

 Duje Klarić / Cropix

SPLIT - Ivici Kaliniću Hajduk je skoro došao glave - doživio je infarkt na utakmici protiv Žiline - ali šest mjeseci kasnije evo ga opet natrag na poslu u Poljudu. 53-godišnji Solinjanin preuzeo je funkciju sportskog direktora Hajduka, potpisao je ugovor na 1,5 godinu, osjeća se dobro, zdrav je i željan svojim angažmanom pomoći splitskom klubu.

Kalinić će se okušati u novoj ulozi, kao šef struke, prvi suradnik Ivice Šurjaka koji je kao član Uprave zadužen za nogomet vodio poslove oko igračkog kadra. Znači li to da je Kalinić zaključio trenersku karijeru?

- Ne mogu to reći u ovom trenutku. Liječnici su mi preporučili da se čuvam stresa, a vjerujem da će ova uloga nositi manje šokova i nerviranja nego trenerski posao. Nadam se da ću se dobro snaći.

Kalinić je jedan od niza primjera kako trenerski posao zna biti opasan po zdravlje, jer treneri žive pod stalnim pritiskom. Kalinić je prošlog ljeta stigao na Poljud iz Šibenika gdje je imao sređenu situaciju te je brao plodove dobrog rada. Zamijenio je Antu Mišu u trenucima velikih turbulencija, uspio je izdržati samo jednu utakmicu na klupi. Ispadanje od Žiline izazvalo je kod njega srčane probleme pa je iste večeri hospitaliziran. Srećom sve je dobro završilo, ali Kalinić se nerado sjeća te epizode.

- Nisam imao hrabrosti pogledati snimku te utakmice, a otad sam Hajdukove utakmice gledao rijetko. Zadnju sam odgledao utakmicu protiv Željezničara - priznao je Kalinić.

U Hajduku će najbliže surađivati sa Šurjakom, a sam opisuje svoju ulogu kao kopču između Uprave i trenera Poklepovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:32