ZGAZILI FEYENOORD

Zastrašujuća forma 'kopljanika' protiv Feyenoorda

Sudeći prema dijametralno suprotnoj formi najtrofejnijeg nizozemskog i hrvatskog kluba, Dinamu u četvrtak ne bi puno pomogli niti gledatelji
Ajax players celebrate after scoring against Dinamo Zagreb during their group A Europa League soccer match in Amsterdam, Netherlands, Thursday, Oct. 22, 2009. (AP Photo/Peter Dejong)
 AP

ZAGREB - Nogometaši Ajaxa su u derbiju 12. kola nizozemskog prvenstva pokazali zastrašujuću formu, bili rastrčani, kombinatorni i učlinkoviti, a nakon što su od 43. minute zaigrali s igračem više u polju, doslovce su pomeli s terena prepune Amsterdam Arene svog najvećeg domaćeg rivala Feyenoord sa 5-1 (1-0).

Ajax je otpočetka bio bolji i opasniji, a nakon pomalo sretnog vodećeg pogotka De Zeeuwa u 42. minuti utakmicu je prelomilo isključenje Stefana Babovića. Srpski reprezentativac u skoku je laktom, u stilu Pandže ili R. Kovača, raskrvario nos Vertonghenu i dobio izravni crveni karton, nakon čega su domaći zagospodarili terenom i već početkom 2. poluvremena odlučili utakmicu.

Gosti su relativno dobro zatvarali koridore Suarezu, barem do pred kraj nadmetanja, ali ih je dotuklo ubacivanje iz drugog plana, u prvom redu dvostrukog strijelca De Zeeuwa, te po desnom boku Van der Wiela. Marko Pantelić nije bio pri udarcu, ali je čak triput asistirao, u Ajaxu je, čini se, promijenio navike iz C. zvezde i Herthe.

'Kopljanici' su u pravo vrijeme došli u najbolju formu i bojimo se da Dinamu u četvrtak na praznom Maksimiru niti Bog neće moći pomoći u izbjegavanju poraza.

Najljepši pogodak ipak je bio dijelo Landzaata, koji je u 74. minuti u stilu Tina Lovrekovića lobao Stekelenburga. No, domaći nisu posustali, u završnici su dodali gas i s još dva pogotka, uz iznuđeno isključenje vratara gostiju, dotukli suparnika.

Ajax je nastupio u sastavu (4-3-3): Stekelenburg – van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita – Gabri, Enoh (od 61. Gabri), De Zeeuw – Suarez, Pantelić (od 84. De Jong), Emanuleson.

Strijelci su bili: 1-0 De Zeeue (42, Pantelić), 2-0 Emanuelson (47, Anita), 3-0 Van der Wiel (58, Pantelić), 3-1 Landzaat (74), 4-1 De Zeeuw (82, Pantelić), 5-1 Suarez (90-11m, Suarez). Crveni kartoni: Babović 43, Van Dijk 89, obojica Feyenoord.

Eredivisie, 12. kolo (nedjelja):

Ajax – Feyenoord 5-1

Kasnije:

Heracles – Utrecht

Waalwijk – Willem II

Sparta – NEC Nijmegen

Redoslijed: 1. Twente 32, 2. PSV 30, 3. Ajax 29, 4. Feyenoord 23...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:57