ŠERIF MORA PASTI

Zajec: Rukavina ne može izdržati više od 60 minuta

'Čeka nas teška utakmica protiv suparnika koji nije atraktivan, ali čiji europski rezultati pokazuju da se radi o čvrstoj momčadi. No, nisu bolji od nas'
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Nogometaši Dinama za ostanak u Europi do prosinca dočekuju Šerif s asom kojega Velimir Zajec nije koristio u Tiraspolju (1-1), hitronogim Antom Rukavinom, napadačem kakav je nedostajao Kruni Jurčiću prošle sezone nakon isključenja Mandžukića u Salzburgu.

I nije tu kraj osvježenjima u plavoj postavi u uzvratu 3. pretkola Lige prvaka, Vrsaljko će gotovo sigurno zamijeniti Etta na desnom boku, dok će zbog skok-igre i prekida Ademi zaigrati prije Calella.

- Iako sa 0-0 prolazimo, kad previše kalkuliraš kako da ga ne primiš obično ga dobiješ. Stoga ćemo početi napadački, nametnuti našu pas-igru kao protiv Rijeke, ali ovaj put moramo imati daleko bolju realizaciju. Uzdamo se i u pomoć publike, gladne jakih europskih izazova - najavljuje Zajec, kojem su moguća dvojba Ibáńez ili Mesarić na lijevom boku; u prvom slučaju, iz postave bi ispao Cufré, a brži Mesarić bio uz Bišćana, kao bolji osigurač za široki prostor od Argentinca. Plus druge opcije su iskustvo i defenzivni prekidi... Kako bilo, Zajec očekuje zatvorenog suparnika, iako gosti moraju zabiti najmanje jedan za prolaz:

- Šerif ima svoj način igre od kojega neće odstupiti. Držat će ‘nulu’ i uzdati se u ofenzivne prekide.

Neće to biti pravi Rukavina

Problem realizacije trebao bi riješiti hitri i spretni Ante Rukavina, ali ne samo on:

- Neće to biti onaj Rukavina kakvog ćemo imati za mjesec dana. Ante je prošao četiri tjedna priprema i odigrao dvije i pol utakmice za Panathinaikos, ali prošli tjedan nije trenirao zbog selidbe iz Atene. Spreman je za 45, a izdrži li 60 minuta bit će super - naglasio je Zajec, zažalivši još jednom na nerealiziranoj premoći protiv Riječana: 23 udarca na vrata, 13 unutar okvira, 10 kornera, 60% posjeda lopte, nasuprot samo dva udarca suparnika i pobjede autogolom.

Ozlijeđen i Andrej Kramarić

Zbog ozljeda ne konkuriraju Butina i Kramarić, Barbarić odrađuje isključenje, Antolić je posuđen Lokomotivi, a Tomečak se tek uključuje u rad. Na vratima će, kao i protiv Rijeke, biti Lončarić (23), najveći kuler među Dinamovim vratarima, koji je debitirao još 1. listopada na Poljudu (2-2, oba iz 11-erca) kad je u krizu bio zapao Turina.

- Suparnik nije atraktivan, ali nije ni bolji od nas. Šerif je čvrsta momčad i očekuje nas taktička bitka. Analizirat ćemo i snimku prve utakmice, tako da nije isključeno da započnu i neki koji nisu igrali u Tiraspolju. Idemo u osamu u Mokrice, među ostalim i zato da se mladi povratnici s Eura i Rukavina više druže i dodatno upoznaju s ostalima - poručio je Zajec.

'Butina nije otpisan!'

Dinamov trener Velimir Zajec poriče tvrdnje da će dosadašnji prvi vratar Butina zbog godina, ozljeda i nekih loših obrana dobiti “pakrački dekret” iz Maksimira, te da se 'plavima' pridružuje mladi Kelava ustupljen Lokomotivi.

- Ni govora, Tomo ostaje s nama, ne može jedan usputni hematom biti razlog da ga se riješimo! Dapače, jedva čekamo njegov povratak, nadajući se da će uslijediti što prije. Hematom je punktiran, trbušni zid nije oštećen pa nema razloga da stanka bude preduga - kazao je Zajec nakon sinoćnjeg treninga u Maksimiru na kojem je definitivno postalo jasno da sutra protiv Šerifa brani Lončarić.

Za mjesto defanzivnog veznog ozbiljno konkurira i mladi Ademi?

- Po trenutačnom stanju, u zadnjem redu bit će oni koji su se suprotstavili Riječanima. Dakle, Etto, Bišćan, Cufre i Ibanez.

- Mislim da je u ovakvim uvjetima bolje da Rukavina bude klasična špica, a Slepička iza njega - najavio je Dinamov trener.

Čovjek u kojega su uprte sve oči, Rukavina, sinoć je izjavio da je u tjelesnom smislu spreman tek 60 posto, ali da će zapeti maksimalno ne bi li premijeru u plavom završio pogotkom koji vodi u nastavak kvalifikacija za Ligu prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:48