UOČI MILANSKOG DERBIJA

Zaccheroni: Leonardo je bio moj Ronaldinho!

Alberto Zaccheroni sjedio je na obje klupe - Milana, osvojio scudetto 1999. (jedan od dva u posljednjih 12 godina), i Intera, prije šest godina
 Reuters

Prije pet mjeseci nije bilo utakmice - 4-0 za Inter ( Thiago Motta, Milito, Maicon i Stanković), sada je nova priča. Leonardo je presložio momčad u taktici i mentalitetu - pobjedničkom. Ronaldinho, sada na lijevoj strani, a ne iza dva napadača, je opet - Ronaldinho! Kao u Barceloni.

Inter dominira Italijom

Alberto Zaccheroni misli da je Inter bliže pobjedi....

- Mourinhova je momčad kompaktnija, dominira talijanskom scenom godinu i pol dana, dok Milanova priča po Leonardovu receptu traje tek dva mjeseca. Ali oprez, Leonardo je Milanu uspio dati ono nešto u što vjeruju svi igrači, govori Zaccheroni.

Mourinho je u subotu rekao da je Milan promijenio način igre u odnosu na prvu utakmicu. Derbi je uvijek neizvjestan, ali bolja je momčad koja ima više bodova... Ne zanima ga tko će igrati za Milan...

Koliko će Mourinhovo trenersko iskustvo u odnosu na početnika Leonarda utjecati na ishod utakmice?

- Malo! Inter je karakterna momčad. Mourinho je stvorio stroj po svom modelu. Melje. Milan igra veoma dobro, na krilima entuzijazma. Šampanjski i nepredvidljiv nogomet.

Zaccheroni na taktičkom planu nudi po jednu opasnost na svaku stranu.

Boban ključan za scudetto

- Maicon bi mogao biti najveća opasnost za Milan. Opasan je u svojim izletima. S druge strane Inter se mora paziti Ambrosinija. Dobro igra bez lopte, pronalazi prazan prostor.

Ronaldinho je počeo igrati i zabijati. Postigao je devet golova.

- Ronaldinho igra uvijek dobro ako mu jedna ekipa dopusti da igra samo fazu napada. Može biti igrač odluke. Ali odluka može pasti iz prekida. Sneijder s jedne i Beckham s druge strane imaju računalo i top u kopačkama.

Leonardo je bio vaš igrač kada ste osvojili naslov.

- Leonardo je bio moj Ronaldinho. Tražio sam od njega da radi ono što dana čini Ronaldinho. Boban je bio jedan od ključnih igrača u godini scudetta. Veliki igrač, ličnost. Talent je pretvorio u loptačku umjetnost. Leonardo i Boban bili su arhitekti uspjeha - rekao je Zaccheroni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 06:10